Superdag for heltene på Rauland

STERK TRIO: Sindre Tungesvik (t.v.) fra Byåsen vant Helterennet foran Eivind Romberg Kvaale (t.h.) fra Høydalsmo/Team Synnfjell. Brita Cecilie Mustad (midten) fra Stathelle ski/Norcem vant dameklassen.

STERK TRIO: Sindre Tungesvik (t.v.) fra Byåsen vant Helterennet foran Eivind Romberg Kvaale (t.h.) fra Høydalsmo/Team Synnfjell. Brita Cecilie Mustad (midten) fra Stathelle ski/Norcem vant dameklassen. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

RAULAND: Det ble en fantastisk dag for de nesten 1200 deltakerne som deltok i Helterennet i Rauland lørdag. Med sol fra skyfri himmel og perfekte løyper var det ingen som angret på at de ble en Helteløper denne dagen.

DEL

Av resultatlistene finner vi at det var 587 deltakere i selve Helterennet, 97 deltakere i Halvhelten, 111 deltakere i Trimhelten, 20 deltakere i Ungdomshelten, 195 deltakere i Familiehelten + 167 deltakere i Barnehelten. Det blir i sum 1177 deltakere.

Utrolig flott skirenn

Da startskuddet smalt for de beste løperne i Helterennet klokka 11.00 lørdag formiddag, var det mange som ønsket seg en plass i front. Lars Steinar Tefre fra Skarphedin staket seg i tet på blanke ski, men etter noen kilometer var det søskenbarnet Eivind Romberg Kvaale fra Høydalsmo/Team Synnfjell og Sindre Tungesvik  fra Byåsen, begge med smøring under skia, som tok føringen.

Og der ble de resten av rennet. Når det dro seg til spurt var Sindre Tungesvik sterkest.

– Jeg hadde jo et håp om å klare det, men Sindre var raskest opp den siste bakken før mål, forteller Romberg Kvaale, som gikk i mål på 1.56.42, mens Tungesvik vant på 1.56.30.

Tungesvik, opprinnelig fra Bærum, debuterte i Helterennet, og han var strålende fornøyd.

– Dette var et utrolig flott skirenn. Både været og løypa var helt topp, skryter Byåsenløperen.

Foto: DYRLAND FOTO

Foto: DYRLAND FOTO

Mustad raskeste kvinne

Førsteårssenioren satser hard på langrenn, og holder et høyt nasjonalt nivå, og prioriterte Helterennet fremfor Skandinavisk cup i Estland.

– Jeg kommer gjerne i gjen, for dette var en bra opplevelse, sier den sympatiske vinneren.

Nærmest de to i tet fulgte Jonas Nielsen fra Lørenskog skiklubb (1.56.47), som i likhet med flere andre av de beste løperne staket på blanke ski.

Blant damene var det igjen Brita Cecilie Mustad fra Stathelle ski/Norcem som var raskest. Hun har nå fem seire på fem deltakelser i Helterennet, og denne gang vant hun på 2.28.15.

– Det var en flott dag i Helterennet, med fine spor og god temperatur. Og jeg synes at jeg klarte å ta ut det jeg hadde av krefter, forteller 40-åringen fra Langesund.

Kirsten Iren Matre gikk Halvhelten lørdag.

Kirsten Iren Matre gikk Halvhelten lørdag. Foto:

Fornøyd løpsleder

– Vi kan ikke annet enn å smile fra øre til øre. Det har vært en flott dag i solskinnet. Stort sett alt har gått på skinner, sier en storfornøyd rennleder.

Det var over 1200 påmeldte, men noe færre startende. Det endte dermed med en liten nedgang fra 1325 fullførende deltakere i fjor.

– Vi skulle selvsagt ønsket oss enda flere til start. Men det som er fantastisk positivt er at vi slo alle deltakerrekorder i Barnehelten. 167 deltakere der er jo utrolig bra, mener Kittilsen.

Det er svært arbeidskrevende å arrangere Helterennet, Helteløpet og Helterittet. Men nå kan Kittilsen og den utrolig positive dugnadsgjengen som gjøe deltakelse i Telemarkhelten til en fornøyelse.

– Nå blir det en rolig periode til over påske, før vi må kjøre i gang med forberedelsene til Helterennet, som i år arrangeres lørdag 25. juni, avslutter rennleder Aud Irene Kittilsen.

Artikkeltags