Gå til sidens hovedinnhold

Pospech skal bringe tsjekkisk kraft til Odd

Artikkelen er over 14 år gammel

SKIEN: Etter en rekordlang spissjakt denne vinteren ble Zbynek Pospech (24) endelig klar for Odd Grenland i går ettermiddag.

Dermed var det ikke annet enn smilende fjes å se på Odd stadion i går, etter at de siste papirene var underskrevet.

- Det har vært en veldig lang prosess, så nå er vi veldig glade for at alt er i orden, forteller Hallvar Thoresen til TA.

Noen eksakt overgangssum vil ikke Odds sportssjef ut med, men han innrømmer at det er ny overgangsrekord for Odd. Det vil med andre ord si at han koster mer enn Per Nilsson i sin tid gjorde - tre millioner kroner.

- GLEDER MEG

Pospech kommer fra den tsjekkiske klubben Slovan Liberec. Han omtales som en stor sterk spiller, og en naturlig «targetman.»

24-åringen selv er tilfreds med å være på plass i Odd Grenland og Skien, der han har skrevet under en fireårs kontrakt.

- Akkurat nå er jeg veldig glad og jeg gleder med til å bli en del av denne klubben. Det er en fin sjanse å komme til Norge og få spille fotball, forteller en fornøyd Pospech via sin tolk og agent, Ondreij Chovanec.

Agent Chovanec var også en smilende herremann i går, og han tror overgangen vil være en perfekt for Pospechs videre utvikling.

- Dette er en stor overgang for alle parter. Det er en fin mulighet for Zbynek til å kanskje få muligheten på landslaget eller spille i England en gang i framtida, mener den tsjekkiske agenten.

STOR UTFORDRING

Førsteinntrykket Pospech har fått av Odd er utelukkende positivt.

- Alle er veldig vennlige her og det virker som en klubb med hyggelige folk. I tillegg er Norge et fint land, sier han.

- Hva vet du om Odd Grenland fra før?

- Jeg har funnet rikelig med informasjon på nettet, og har fått med meg at klubben hadde en vanskelig avslutning på fjorårssesongen, men det tror jeg vi skal klare å endre på nå, spår han, før agent Chovanec fortsetter:

- Pospech er vant til å spille for et lag på øvre halvdel og jeg tror han vil fortsette med det, smiler han.

Pospech snakker minimalt med engelsk, og dermed vil det bli en stor utfordring å flytte fra Tsjekkia til Norge. Spilleren selv vet hva han står ovenfor.

- Jeg vet det kommer til å bli vanskelig både sportslig og språklig. Likevel håper jeg å score en del mål for Odd, og bidra med mitt for at klubben blir å finne på øverste halvdel kommende sesong, sier Pospech.

GOD FØLELSE

24-åringen har blitt tildelt drakt nummer 22. Han innrømmer at det ikke akkurat er hans favoritt.

- Nummer 11 er mitt favorittnummer, men jeg har fått nummer 22 og får være takknemlig for det, ler Odds nyervervelse.

Hallvar Thoresen vet at overgangen til norsk fotball kan bli vanskelig og prøver å dempe forventningene til tsjekkeren.

- Han må helt klart tilpasses. Det er en trenerjobb, men vi skal få litt innsikt i hvordan ståa er fysisk. Deretter skal vi hjelpe han med å etablere seg både språklig og praktisk. Vi kan ikke forvente at han skal bøtte inn mål med en gang, men at han blir en ny kraft i vårt offensive spill er sikkert, forklarer Thoresen.

Likevel er Odds sportssjef overbevist om at Odd har skutt gullfuglen.

- Jeg har en god følelse for denne overgangen. Jeg tror han passer godt inn i Norge med sin spillestil. Han er godt vant med tøffe tak fra den tsjekkiske ligaen, mener Thoresen.