I januar sa kapteinen til TA at han ville vente med å skrive under på en ny avtale i påvente av sommerens overgangsvindu. Det er fortsatt ståa - selv om han nå har startet dialog med egen klubb.

– Jeg har snakket med Tore Andersen, og vi har en dialog. Jeg føler meg ikke klar til å ta en avgjørelse helt ennå, men jeg har ikke tenkt til å gå til jul før jeg bestemmer meg, sier Steffen Hagen.

– Glad i trygghet

– Vil det si at du vil se an hva som skjer i sommervinduet før du bestemmer deg?

– Jeg vil i alle fall se litt hva som eventuelt kan røre seg ut i den perioden der. Men klart, det skal mye til for at jeg forlater Odd nå. Vi som familie har det veldig bra her. Det var kjempegøy i fjor, og vi kjemper på tre fronter her hjemme om dagen, noe som er veldig spennende.

TA får fra informert hold beskjed om at det er interesse for Odds kaptein, men at ingenting konkret har kommet ut av det - foreløpig. Det er først i perioden fram mot månedsskiftet at klubbene gjør opp status inn mot overgangsvinduet.

– Jeg har ikke hørt om noe konkret, forsikrer Hagen som presiserer at han ikke vil ta en sjanse og vente for lenge.

– Jeg har kone og to barn som jeg vil forsørge videre. Det ville være for dumt å sjanse for mye med framtiden. Noe av grunnen til at jeg har vært her så lenge, er at jeg er glad i trygghet og stabilitet i hverdagen. Jeg vil ikke gå ut i oktober og november uten å vite hva som skjer.

Odds daglige leder Einar Håndlykken er klar på hva han ønsker seg.

– Steffen er en veldig god spiller sportslig, og også en veldig viktig bidragsyter utenfor banen. I tillegg er han en av de viktigste kontinuitetsbærerne i laget. Vi ønsker selvsagt å beholde han i Odd.

– Hvor langt er dere villige til å strekke dere for å beholde han?

– Vi er villige til å strekke oss, men vi har en lønnspolicy, et tak og et system på dette som gjør at det er begrenset hva vi kan gjøre, sier han.

Sliter med lysken

I går var Hagen og nesten alle Odd-spillerne tilbake på treningsfeltet etter en ukes ferie og landslagsoppdrag. Sondre Rossbach og Thomas Grøgaard spiller sin siste EM-kvalik kamp i dag, og er dermed ikke tilbake før onsdag.

Midtstopper Hagen jogget rolig for seg selv mens de andre gjennomførte en lett økt. Det tas ingen sjanser med den vonde lysken kapteinen har slitt litt med.

– Jeg hadde det veldig vondt i de siste kampene før pausen. På landslagssamlingen tok jeg det med ro, selv om jeg var disponibel til kampene. Jeg har fått behandling og hvilt lysken godt. Jeg tok det med ro i dag, skal forsøke å være med litt mer i morgen også kjører jeg på for fullt på onsdag.

– Sånn som det føles ut nå er det ingen fare for Start-kampen til fredag. Nå er det nesten helt bra, men vi velger å spare lysken så lenge som mulig, sier han.

– Det er bare en liten muskelskade, så det er ikke snakk om slik det var for noen år tilbake da det ble inngrep, sier han.