Mener fysio har knekt lyske-kode

Nærmer seg: Joakim Våge Nilsen begynner å få mer og mer kontroll på den vonde lysken.

Nærmer seg: Joakim Våge Nilsen begynner å få mer og mer kontroll på den vonde lysken.

Artikkelen er over 3 år gammel

GÖTEBORG: Joakim Våge Nilsen (24) mener den vonde lysken har blitt mye bedre etter at han kom til Odd.

DEL

Den nye «poteten» i Odd-laget har måttet styre belastningen noe etter ankomst på grunn av lyskeskaden som satte han utenfor spill i nesten hele fjorårssesongen i FK Haugesund. Mandag fikk 24-åringen én omgang mot Häcken på venstreback før han ble erstattet av Thomas Grøgaard ved pause. Indreløper er en annen posisjon Bømlo-mannen kan bekle, i tillegg til sentral midtbane.

– Jeg tenker ingenting på hvilken posisjon jeg passer best i. Så langt har det bare handlet om å få kroppen på plass og få trent flest mulig økter og færrest mulige dager «av» der jeg må passe på lysken. Forrige uke gikk veldig fint, og nå har jeg også fått spilletid i to kamper på under en uke, så det begynner å komme seg, sier Våge Nilsen.

– Lysken er riktignok litt sår i dag etter å ha spilt kamp i går, men jeg håper det ikke er farlig. Jeg trente tross alt hele forrige uke, med to hardøkter og kamp på fredag, så det er ganske naturlig at den kanskje er litt sår nå.

Skryter av Odd-fysio

Det går absolutt framover med mannen som i mange år har vært sett på som et stort talent, og som står med totalt 27 aldersbestemte landskamper for Norge.

– Jeg føler at Kjetil (Loen) har knekt koden. Han har begynt å jobbe med muskulaturen både i magen og i lysken og begynt å løse litt opp, sånn at den er klar til trening og ikke ligger og spenner seg.

– Så du merker at det mye bedre nå enn det var i fjor i FK Haugesund?

– Da jeg møtte opp i januar, så trodde jeg at jeg kom til å være ute lenge. Jeg var sikker på at jeg måtte sitte på sidelinjen en måneds tid. Men etter at Kjetil begynte å jobbe med meg, var jeg tilbake i fotballtrening etter tre, fire dager, forteller han.

Liker Odd-fotballen

Våge Nilsen har også måttet tilvenne seg en helt annen type fotball siden han ankom Skien.

– Forskjellen i måten å spille på, er veldig stor. I Haugesund var det mye friere, hvis du skjønner, mens her er spillemåten veldig innarbeidet i et 4-3-3-system - selv om man også har muligheter til å gjøre egne ting her. I Haugesund var det litt mer opp til hver enkelt.

– Hva liker du best?

–Jeg syns det er veldig fint sånn som det er her, med en måte å spille på som ligger i ryggmargen og som man gå ut ifra. Så kan man heller krydre litt ut ifra det.

Om Våge Nilsen får spilletid i sin tredje kamp på én uke mot Elfsborg torsdag, er foreløpig usikkert.

– Jeg håper på det. Nå skal vi jobbe litt videre med lysken de neste dagene, så får vi se.

Artikkeltags