Seier mot Sheriff kan gi Odd ny spiller

SONDERER: Einar Håndlykken og trenerteamet forsøker å få inn en offensiv spiller i sommer. Om de får det til, er ikke sikkert. Men pengene fra Europaliga-kvaliken - om de gjør videre i morgen - vil hjelpe på. foto: ole martin møllerstad

SONDERER: Einar Håndlykken og trenerteamet forsøker å få inn en offensiv spiller i sommer. Om de får det til, er ikke sikkert. Men pengene fra Europaliga-kvaliken - om de gjør videre i morgen - vil hjelpe på. foto: ole martin møllerstad

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Slår Odd ut FC Sheriff, ramler 1,9 millioner kroner inn på konto. Det gjør sommerens spillerjakt enklere.

DEL

Odd har et glimrende utgangspunkt før morgendagens returmøte i Europaliga-kvaliken mot FC Sheriff. Med 3-0 å gå på fra første kamp har klubben alle muligheter til å få en ny runde, og da blir motstanderen irske Shamrock Rovers som spilte hjemme mot Progres Niederkorn fra Luxembourg tirsdag.

Uansett så ligger det 210 000 euro (vel 1,9 millioner kroner) i potten i morgen. Med seier i neste runde også stiger det til 240 000 euro (2 160 000 kroner).

De summene kommer godt med. Ikke minst når Odd sonderer markedet for en offensiv spiller når det norske overgangsvinduet åpner 22. juli.

– Alt henger sammen med alt. Det har selvfølgelig noe å si at vi er involvert i enda turnering - hvis vi går videre. Samtidig rekker vi sannsynligvis ikke å få en eventuell ny spiller klar til neste runde - om vi går videre, sier Odds daglige leder Einar Håndlykken.

– På den økonomiske siden, så vil situasjonen vår helt klart bli bedre med avansement mot FC Sheriff. Det er ikke avgjørende for om vi får inn en ny spiller, men det gjør det absolutt lettere, sier han.

Odd er allerede i gang med å sondere markedet. Men om det blir noe, er ikke sikkert.

– Vi kommer ikke til å skru av telefonen, for å si det sånn. Det er aktuelt å gjøre noe - men det er ikke sikkert vi får det til.

– Vi har noen «prosjekter», så vi står ikke på bar bakke. Alt avhenger i om vi finner den rette spilleren til den rette prisen. Men det er som tidligere nevnt en offensiv spiller vi leter etter.

Ifølge TAs opplysninger skal Vikings Steinthor Thorsteinsson (29) i alle fall ha vært en av spillerne de har sett på.

– Det har jeg ingen kommentar til, sier Håndlykken.

Selv om pengene kan trille inn på Skagerak arena de neste ukene, blir det ikke snakk om å bruke mye penger på nye spillere.

– Vi kommer ikke til å bruke millionbeløp, hvis det er det du spør om.

For første gang på flere år er økonomien så sterk at Odd verken «må» eller «bør» selge spillere - om det kommer klubber på banen.

– Det er større sannsynlighet for at vi kjøper enn selger. Samtidig, får vi det rette budet er ingenting uaktuelt. Men vi stiller sterkere i en forhandlingssituasjon nå enn tidligere, sier Håndlykken til slutt.

Artikkeltags