Gå til sidens hovedinnhold

Odd klar for nytt eventyr i Europa

Artikkelen er over 6 år gammel

SKIEN/OSLO: Odd er klar for et nytt eventyr i Europa etter at Rosenborg i ettermiddag vant cupfinalen.

De fleste Odd-tilhengere får gåsehud når de tenker tilbake på årets kamper mot FC Sheriff, Shamrock Rovers, svenske Elfsborg og ikke minst Borussia Dortmund.

LES OGSÅ: - Nå blir det hvert fall et par glass med sjampanjebrus

Nå er Odd klare for et nytt eventyr etter at Rosenborg slo Sarpsborg 08 på Ullevaal stadion. Det betyr at trønderne vant både serien og cupen og da blir det også spill i Europa på Odd som havnet på en fjerdeplass i Eliteserien.

Helland viktigst

Rosenborgs Pål André Helland tinte opp tusenvis av frosne trønderbarter til et lunt glis søndag. Han var banens viktigste i RBKs 2-0-seier over Sarpsborg i søndagens NM-finale i fotball for menn.

En uke etter kjempenedturen med landslaget i Budapest slo Helland (29) til. Han skjøt inn 1-0-målet etter at motstanderen hadde vært best fram til da.

Så la samme mann corneren som etter hvert endte i føttene til Mike Jensen. Dansken dunket til med venstrebeinet og blåste ballen inn til 2-0. Der og da gikk lyset for Sarpsborg.

Dermed tok også Rosenborg «The Double» før første gang siden 2003. Seriegullet i år ble klart noen runder før slutt i høst.

Hardt

Helland ble sendt inn fra start i 2.-omgangen mot Ungarn i EM-playoff for en uke siden. Der tapte Norge 1-2 og 1-3 sammenlagt. Skuffelsen var stor for Helland, men han hadde cupfinalen å rette blikket mot.

Den startet for hans del først med at han gikk i strupen på Ole Heieren Hansen etter 13 minutter.

Helland var eitrende forbannet etter taklingen av lagkompisen Fredrik Midtsjø.

Rosenborg startet veldig tregt, men tok mer og mer over utover i kampen. Det var aldri snakk om hvor seieren skulle gå den siste timen.

Dobbeltvinner

I 2012 var Helland sentral da overraskelsen Hødd spilte seg fram til NM-finale. Den ble vunnet i straffesparkkonkurranse over Tromsø.

Helland var blant Hødds scorere der. Et halvt år etter kjøpte RBK ham ut fra kontrakten.

Før den tid hadde ikke Helland maktet å få ut sitt potensial i Rosenborg. Han spilte etter hvert blant annet for Ranheim og Byåsen.

Da Kåre Ingebrigtsen overtok som RBK-trener i fjor, valgte han å gi Helland full tillit omtrent umiddelbart.

Nå har den munnrappe teknikeren kontrakt til nyttårsaften 2018.

Helland debuterte for RBK allerede i 2008 i en treningskamp mot Bodø/Glimt. Etter det har det vært opp- og nedturer for ham.

Søndag skrev han seg inn i den ganske lille klubben for spillere med cupgull i mer enn en klubb.