Liveoppdateringer fra kampen får du her: Blir det seier i årets første?

Artikkelen er over 3 år gammel

LA MANGA: Odds første kamp går av stabelen i kveld. Følg matchen via liveoppdateringer her.

DEL

90. min - Slutt! Odd vinner 3-1 i La Manga.

85. min - Odd kontrollerer nå. Ligger kompakt og har god kontroll på Kalmar.

79. min - Corner til Kalmar. Ballen slås inn fra venstre. Viljar Myhra bommer i feltet, men ingen er på plass for å angripe ballen og den suser ut på motsatt side.

72. min - Vakkert! Jone Samuelsen med et glitrende innlegg. Hauso Haugen har løpt seg fri på bakre og sklir ballen nydelig inn i nota. 2-1 til Odd!

70. min - Hauso Haugen viser at han har bra med fart i beina. Utfordrer igjen Kalmar-forsvaret på fart, men ballen er litt for lang denne gangen.

68. min - Så nære så nære for Hauso Haugen. Får ballen inne i 16-meteren, drar seg foran oppasseren og setter skuddet like utenfor.

67. min - Det bølger frem og tilbake her nå. Ingen av lagene har et klart initativ i kampen.

62. min - God redning av Viljar Myhra. Skuddet kommer hardt men keeperen har god kontroll og slår til corner.

60. min - Da får vi en ny runde med bytter. Grøgaard, Samuelsen og Hauso Haugen kommer inn. Kitolano, Agdestein og Kaasa går av.

58. min - Kitolano svinger corneren inn i boksen. Bra slått, men Söderberg kommer ut og bokser.

54. min - Igjen skudd fra Kalmar. Kaasa slurver på midtbanen og mister ballen. Kalmar-spilleren avanserer til 20 meter før han fyrer avgårde et skudd. Brukbart forsøk, men går en meter tilside for mål.

50. min - Kalmar går nærme. Skudd fra 20 meter. Sniker seg via en Odd-spiller til corner.

47. min - Skal vanskelig gjøres å få en bedre start enn det Odd har fått i denne andreomgangen. Riski altså, rett fra benken og rett i nettet fra finnen.

46. min - For en start! Riku Riski gjør mål etter 26 sekunder. Forserer inn i feltet og sender en markryper i hjørnet. Pent. Odd leder!

Byttebonanza i pausa. Oldrup Jensen, Broberg, Mladenovic, Riski, Semb og Eikeng kommer inn. Våge Nilsen, Nordkvelle, Diouf, Berg, Hagen og Ruud har gått av.

PAUSE: Det står 1-1 i La Manga til pause. Odd tok ledelsen via et selvmål før Kalmar utliknet etter en iskald avslutning av Elm. Det har vært en ganske jevn omgang her i Spania. Kalmar har sluppet til med mange avslutninger fra distanse, men mange farligheter har det ikke blitt av det. Odd sliter litt med rytmen i angrepsspillet, men venstresiden med Kitolano og Berg har vært positiv. Særlig unge Kitolano har vist seg frem med sugende offensive løp, og han viser også at han ikke er redd for å trykke til i duellene.

45. min - Da er det Kitolano sin tur til å kjenne på en hard takling. Blir brøytet i bakken og blir liggende. Solklart frispark og gult kort til Kalmar-spilleren. Kitolano kommer seg opp og kan fortsette.

44. min - Kitolano trøkker skikkelig til. Går i kroppen på backen Nouri. Får frispark i mot.

43. min - Så er det en Kalmar-spiller som ligger ned skadet. Eid som sliter, må gå å sette seg på sidelinja. Tvilsomt om han kommer ut på banen igjen slik det ser ut nå.

39. min - Nordkvelle med ballen på 25 meter. Prøver å chippe kula gjennom til Diouf som er på løp, men Söderberg kommer i mellom har grei kontroll.

37. min - Oliver Berg har det vondt, veldig vondt. Får en knallhard, men ren takling mot seg og blir liggende etterpå. Må ha behandling. Kommer seg etter hvert opp på beina og kan fortsette kampen.

36. min - Ny corner til Odd. Igjen kommer Kitolano frem på venstre, men innlegget blir blokkert. Corneren ender i ingenting for Odd, dessverre.

33. min - Dagens første gule kort deles ut. Oliver Berg som havner i boka etter en litt for tøff takling.

31. min – Kalmar slipper igjen til med skudd fra rundt 20 meter. Avslutningen er glimrende og dundrer i stolpen. Returen havner i beina til Elm, men han står i offside og scoringen hans annulleres.

30. min – Glimrende slått corner av Ruud, men Kalmar er sterkest i boksen og får ryddet unna.

30. min – Kitolano kommer seg løs på venstre. Får til et bra innlegg, men Kalmar får ryddet opp i boksen. Corner til Odd.

28. min – Odd får ikke lov til å spille ut bakfra. Kalmar går høyt i presset.

26. min – Roligere periode i kampen nå. Mye spill sentralt i banen. Odd har ramlet litt dypere i banen.

23. min – Kalmar inne i en bedre periode nå. Kommer til skudd igjen. Elm, målscoreren, som frister lykken fra 22 meter. Utenfor.

22. min – Kalmar på gang igjen. Kitolano blir parkert ute på venstresiden til Odd før skuddet kommer fra 20 meter. Enkelt for Myhra.

20. min – Det har bølget fram og tilbake første 20 minuttene her på La Manga.

14. min – 1–1 i Spania. Kalmar scorer. Får ballen inne i feltet og setter den sikkert i mål fra 6-meter. Elm som gjør det. Leverer en fin vending før han setter kula i mål, midtbanespilleren.

12. min – Corneren seiler gjennom hele feltet og til corner på motsatt side.

11. min – Kalmar prøver seg. Kommer fram på venstre og fyrer av fra 17-meter. Ser ut til at Myhra er så vidt på markkryperen og dytter til corner.

8. min – 1–0 til Odd! For en brøler av Kalmars høyreback, Nouri. Innlegget kommer inn i boks, og han styrer ballen inn i nettet med kneet. Hvordan får han det til? Helt utrolig! Står fullstendig upresset når han sender ballen forbi egen keeper.

7. min – Kalmar på tur. Drar fint opp på høyre før innlegget kommer inn i boksen. Myhra har full kontroll og plukker ned kula.

5. min – God sjanse til Odd. Nordkvelle bryter fint. Fører opp på venstre før han titter opp og finner Agdestein inne i boksen. Innlegget blir akkurat litt for høyt, og Agdestein klarer ikke få headingen på mål. Gode tendenser.

4. min – Odd har corner. Våge Nilsen svinger ballen inn i boks. Kalmars keeper Söderberg bokser ballen ut av farlig sone.

1. min – Vi er i gang her i Spania. Kalmar med avspark.

Da er vi straks klare her, lagene er på vei ut på banen. Odd i hvitt, Kalmar stiller i sine røde drakter.

Nærmer seg kampstart her i Spania. Dagens dommer er Tore Hansen. Med seg på linjene har han Jon Michael Knutsen og Øystein Ytterland.

Odd starter med følgende lag:

Viljar Myhra, Espen Ruud–Vegard Bergan–Steffen Hagen–John Kitolano, Fredrik Nordkvelle–Joakim Våge Nilsen–Oliver Berg, Markus Kaasa-Torbjørn Agdestein-Papa Paté Diouf.

Det er et strålende kampvær i La Manga i kveld. Temperaturen ligger rundt 18 grader, og det er flott vær over anlegget. Litt vind er det, men den skal ikke ødelegge for den forhåpentligvis gode fotballen vi kommer til å se fra klokken 18 og utover.

Kalmar stiller med følgende lag:

Söderberg – Biskupovic, Elm, Nouri, Larsson – Elm, Ismael, Eid, Sachpekidis – Elm, Perieira Sipiao.

Artikkeltags