Dette svarer Fagermo om Brøndby-interessen

Artikkelen er over 1 år gammel

SKIEN: Dag-Eilev Fagermo vil ikke kommentere interessen fra Brøndby og Malmö.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

- Jeg har ingen kommentar til eventuelle henvendelser fra andre klubber. Jeg gleder meg til å starte opp med Odd 4. januar, skriver treneren i en SMS til TA onsdag.

TA vet at minst én eller to utenlandske klubber har tatt kontakt med skiensklubben for å sjekke muligheten for å hente Dag-Eilev Fagermo.

Odds daglige leder, Einar Håndlykken, er høflig, men ordknapp tirsdag.

– Det har jeg ingen kommentar til, svarer Håndlykken.

– Så du kan verken bekrefte eller avkrefte at klubber har tatt kontakt angående Fagermo?

– Nei, sier han.

Etter det TA erfarer er det den danske storklubben Brøndby som er mest på. Der har det blitt brukt mye penger uten at resultatene har kommet. Ifølge danske medier er hovedtrener Thomas Frank under press i klubben som bare er nummer fem i Superligaen. Brøndby gikk inn i vinterpausen seks poeng bak ledende FC København.

En svensk toppklubb skal også være interessert i Dag-Eilev Fagermo. Det kan være Malmö, som skal finne en erstatter for Åge Hareide som har blitt landslagssjef i Danmark. Svenske og danske medier skrev nylig at danske Morten Wieghorst er favoritt til trenerjobben i den svenske storklubben.

Suksess

Dag-Eilev Fagermo har hatt stor suksess som trener. Helt fra han trente damelaget til Kjapp, til Skarphedin, Pors, Notodden og Strømsgodset. Han fikk også mye ros for jobben han gjorde som kretsansvarlig i Telemark. Etter at han kom til Odd har det vært stabilt og meget bra. Med mindre ressurser enn konkurrentene i toppen har Fagermo vært svært viktig i jobben med å stabilisere klubben i norgestoppen. Med stor vekt på lokale talenter har Odd en 5. plass i snitt etter at det igjen ble eliteseriespill i 2009. Toppåret kom i fjor da det ble 3. plass i serien og cupfinale mot Molde.

Dag-Eilev Fagermo overtok som hovedtrener i Odd i 2008, og tok klubben opp igjen fra 1. divisjon på første forsøk. Fagermo er nå den treneren i eliteserien som har sittet desidert lengst i samme jobb.

Ut 2018

I fjor ble det spekulert i om mannen fra Akkerhaugen skulle overta Rosenborg, men da endte det med at Fagermo og Odd ble enige om en ny kontrakt helt ut 2018-sesongen.

– Jeg har vært her lenge, og hadde i utgangspunktet to år igjen av kontrakten. Jeg hadde ikke noen tanker om noe som helst. Så sier Trond Haukvik (styreleder) at han ville gi meg livstidskontrakt. Så sov han en natt på det, og det ble en fireårskontrakt, sa Fagermo i oktober i fjor.

– Er det aktuelt for Odd å slippe Dag-Eilev Fagermo nå?

– Det blir bare spekulasjoner, så det vil jeg heller ikke svare på, avslutter Håndlykken.

Fristes av utlandet

Nylig sa Dag-Eilev Fagermo at tanken om å trene en klubb i utlandet frister.

– Det er en tanke som har vokst seg mer og mer fram. Det er veldig gøy å trene Odd og få fram egne unggutter og bygge lag. I en enda større klubb blir det mer kjøp og salg, og jeg vet ikke om jeg er så god på det. Uansett har det ikke vært noe tema, selv om jeg har takket nei til noen i utlandet tidligere. Vi har vært opptatt av at ungene i alle fall skal bli ferdige med gymnaset, og nå er jo snart begge det. Så ja, jeg tror jeg trener en større klubb ute en dag. Leeds kanskje, sa Fagermo før jul.

Artikkeltags