Fikk en halv million i 50 års gave

HEI starter med en halv million i egenkapital på jakten mot millionen til ny kunstgressbane. - Det er nesten ikke til å tro. Vi holdt på å dette av stolen her når vi så mailen som kom i går, forteller Tore Paulsen.

HEI starter med en halv million i egenkapital på jakten mot millionen til ny kunstgressbane. - Det er nesten ikke til å tro. Vi holdt på å dette av stolen her når vi så mailen som kom i går, forteller Tore Paulsen.

Artikkelen er over 4 år gammel

PORSGRUNN: HEI starter med en halv million i egenkapital på jakten mot millionen til ny kunstgressbane. Det har miliardær Fritz Rieber i Bergen sørget for.

DEL

Tore Paulsen, ildsjel og sportslig leder for fotballen på Heistad, vet nesten ikke hva han skal si. At det kan vise seg svært lukrativt med en "rik onkel" i Bergen har han i hvert fall fått erfare.  De to er gode kamerater og forretningspartnere.

- Det er nesten ikke til å tro. Vi holdt på å dette av stolen her når vi så mailen som kom i går, forteller han.

I mailen kom nemlig forespørsel om et kontnummer han kunne overføre kroner 505 505.

Foranledningen var en telefonsamtale dagen før Paulsen fylte 50.

- Han ringte meg og lurte på om vi skal ta en fotballtur sammen med guttane våre. Alternativt, sa han, var et bidrag til ny kunstgressbane på HEI. Da valgte jeg selvfølgelig bidrag til kunstgresset, sier Paulsen.

- Da ante det meg jo at det kanskje kunne komme noen kroner, men ikke noe i nærheten av over en halv million. Tenk om jeg hadde valgt fotballturen i stedet..

- Det er mange vafler det!

Den generøse bursdagsgaven gir klubben nå god motivasjon mot å få inn resten av pengene de trenger for å få på plass en ny kunstgressbane. Kapasiteten på dagens bane er sprengt, og de trenger en til, forklarer Paulsen.

- Den vil koste fire millioner. Med tippemidler kommer vi langt på vei, men vi må samle inn en million selv. Å kunne starte med over en halv million på bok gjør det selvfølgelig mye lettere. Det er i hvert fall noe helt annet enn 17 000 fra vaffelsalg, ler han.

- For IL HEI fotball betyr dette et fantastisk stort bidrag til prosjektet for å bygge en 9'er kunstgressbane. Vi er enormt takknemlig for støtten og inspirasjonen dette gir for idrettslaget og alle som sogner til "Heibury". Mange ildsjeler bidrar daglig i idrettslaget og denne gaven gjør at iveren i dette arbeidet forsterkes. Reaksjonen internt i idrettslaget har vært overstrømmende og positivt sjokkert over en så stor gave. Anleggene vi har, og nå er i gang med å videreutvikle, vil ytterligere styrke området og nærmiljøets muligheter for friluftsliv, lek og moro samt sportslig aktivitet. Vi gleder oss nå enda mere til å realisere banen i løpet av 2015, uttaler styreleder i IL HEI, Jon Helge Helgerud.

Artikkeltags