Med blinkskuddet over vant Holtan prisen for «Beste bilde sport» – kåret av Telemarks Journalistlag. I juryens begrunnelse heter det:

«Et morsomt og velkomponert bilde, som får et kraftig løft av skoene som vi ser til venstre i bildet.»

– Det var ikke planlagt. Hun kastet skoene like kjapt som hun er kjapp i kjeften. Det var godt at innstillingene var som de var slik at bildet ikke ble tåkete, sånn som det kan bli. Resultatet ble veldig bra, så jeg hadde et lite håp om å vinne da jeg sendte inn bildet til juryen, forteller Holtan.

Prisvinneren selv var lenge uvitende til utmerkelsen i går kveld, men da han landet på flyplassen i Roma sent i går kveld var telefonen hans og sosiale medier fulle av gratulasjoner.

– Dette skal feires med rødvin og pizza utover kvelden, forteller en stolt og behersket Holtan.

Blinkskuddet kom da Siv Jensen besøkte Toppidrettsgymnaset i Telemark (TiT) og Odd på Skagerak arena i august i fjor.

– Det mest oppsiktsvekkende med besøket var likevel at André Kolve (red.anm. jobbet i teamet rundt Jensen) fløy rundt med den rosa vesken hennes, noe jeg har en rekke gode bilder av, forteller Holtan med glimt i øyet.

Vardens fotograf Fredrik Pedersen fikk både «Årets bilde» og «Beste bilde nyheter» med bildet «Strålende nyheter» da det ble kjent at strålesenteret ble lagt til Skien, mens Vardens Helge Ottesen fikk prisen «Beste bilde reportasje».