Gå til sidens hovedinnhold

Notodden vant slitekamp

Artikkelen er over 15 år gammel

NOTODDEN: Til tross for blytunge bein og en til tider briljant brasilianer, gav NFK-spillerne aldri opp i toppoppgjøret mot Stabæk 2. Det betalte seg til slutt.

Stabæk 2 hadde såvist ikke kommet til Notodden for å spille fotball på NFK sine premisser. Hele laget stormet i angrep og der befant laget seg i bortimot 10 minutter. Likevel var det NFK som scoret først ved Håvard Kleven. Da var kampen 17 minutter gammel. Etter det ble NFK hengende etter. Først det siste kvarteret av 1. omgang kom NFK skikkelig med i kampen.

HOLDT HUSKESTUE

Ettmålsledelsen holdt seg til pause.

- Dette var en ordentlig sliteseier. Jeg fryktet den første kampen på gress og gutta var veldig slitne i pausa. Tre, fire mann hadde kjempelår. Stabæk 2 var et meget godt lag, sa NFK-trener Jan Halvor Halvorsen.

Han berømmet Stabæk 2s brasilianske Alan Zinho som til tider holdt huskestue med alle NFK-spillerne han kom i kontakt med. Den eneste som egentlig klarte å stoppe ham var innbytter Lennart Steffensen.

- Vi var veldig bakpå de første minuttene, men klarte å kjempe oss inn i kampen igjen på slutten av 1. omgang, sa Halvorsen.

2. omgang startet nesten som første omgang, men da presset Stabæk 2 jevnere over lengere tid. Det var ikke urettferdig at Stabæk 2s store spiller, Alan Zinho, endelig fikk hull på byllen for sitt lag etter 62 minutter. Det gikk faktisk 35 minutter før NFK fikk sin første ordentlige målsjanse. Ett minutt senere kom Håvard Kleven på ett av sine mange raid og fikk lagt inn. Ballen havnet i føttene på Borgar Velta som bare kunne beine ballen i mål fra fire meter. Greit nok at NFK var heldige, men de gav heller aldri opp.

ENESTE UTEN TAP

- Vi måtte ligge samlet for Stabæk 2 var livsfarlige på kontringer. Vi er også det eneste laget som ennå ikke hadde tapt, oppsummerte Halvorsen kampen.

Halvorsen hadde en kort samtale med NFK-investor Kjetil Holta rett etter kampslutt.

- Han var svært fornøyd, sa en smilende Halvorsen.

Borgar Velta var mannen som sikret tre poeng mot Stabæk 2.

- Nå fikk vi en luke på tre poeng. Det var ingen god kamp, men det holder i massevis. Det var ikke noe finspill og vi sleit fælt med han brasilianeren (Alan Zinho). Dessuten var banen blytung, sa Borgar Velta. Notodden beste var likevel Håvard Kleven, som scoret ett mål, var delaktig i det andre og var en underholdende trussel på høyresiden.

PS: Stabæk 2 er ikke en opprykkskandidat, siden førstelaget er i Tippeligaen. Bærum ligger nå nærmest NFK.