Gå til sidens hovedinnhold

Møter de beste

Artikkelen er over 12 år gammel

Geir André Sørensen (26) og Fredrik O. Hansen (18) fra Skien Nanbudoklubb skal teste sine ferdigheter mot verdens beste utøvere i Kroatia kommende helg.

Hvert år, siste helgen før jul, blir de åtte antatt beste nanbudo-utøverne i verden invitert til et stevne i Kroatia. Geir André Sørensen er i år med for tredje gang, mens 18-årige Fredrik O. Hansen er med for første gang. Sørensen og Hansen skal bryne seg mot de beste utøverne fra Kroatia, Spania og Marokko i både Ju randori åpen klasse og Kata.

Hovedtrener i Skien Nanbudoklubb, Rune O. Hansen, tror både Sørensen og sønnen Fredrik har gode muligheter til å ta medalje i Kroatia kommende helg.

- Begge er gode nok til å hente medalje i både Ju randori og Kata. Hvor høyt det er mulig å komme på pallen er vanskelig å si, mener Rune O. Hansen, som synes det er flott at Skien har med to utøvere til dette stevnet.

- Presidenten i Kroatia har tidligere vært på besøk under stevnet, og det er en stor ære å bli invitert, sier Hansen.

300 MEDLEMMER

Skien-treneren føler at Geir André Sørensen har best muligheter i Ju randori.

- Ja, jeg tror det er der han har best sjanser. Men det blir også kåret en vinner sammenlagt av de to klassene. Når det gjelder Fredrik så er han egentlig like god i begge klasser. I Kroatia føler jeg likevel at han har best sjanser i Kata, sier Hansen.

Både Sørensen og Fredrik O. Hansen har flere sterke resultater å vise til fra tidligere. 26-årige Geir André Sørensen er vinner av World cup 06 og tok 2. plass i NM tidligere i høst.

Fredrik O. Hansen har flere norgescup- og NM-titler på juniorsiden.

- Det er veldig stort at de skal være med i Kroatia. I utgangspunktet er det langt opp til dit guttene har kommet, sier Hansen, som avslutningsvis legger til at han ønsker flere utøvere i Skien Nanbudoklubb.

- Nå har vi tett oppunder 300 medlemmer totalt. Det er egentlig bra, men vi ønsker hele tiden flere, avslutter Rune O. Hansen.