..Men fotballen må vente

Artikkelen er over 16 år gammel

SKIEN: Bent Inge Johnsen spilte sin første håndballkamp på 12 år mot Gjerpen-jentene, men vi får ikke se Odd-spilleren i fotballkamp på flere uker ennå. - Jeg følger det opplegget som er satt opp, så får vi se om jeg kan spille på La Manga, sier mannen som valgte bort en topphåndballkarriere i 1990.

DEL

- Jeg hadde tilbud fra Fredensborg/Ski og Bodø HK mens jeg spilte på juniorlandslaget sammen med spillere som Glenn Solberg, Preben Vildalen, Steinar Ege og Geir Oustorp.

Han valgte Øyestad - men hoppet av etter et halvt år;

- Jeg var aldri i tvil og dro da jeg fikk tilbud fra Bodø/Glimt, forklarer Johnsen som i går var «merket» av håndballcomebacket.

- Høyre arm og skulder og deler av ryggen er helt øm og stiv. Men det var jeg allerede etter onsdagens formiddagsøkt, beskriver Johnsen som først sist fredag sparket en ball for første gang etter sesongslutt i fjor høst.

De to første sesongene i Odd-trøya har Johnsen slitt med belastningsskader som følge av dårlig grunntrening. Derfor følger han nå et skreddersydd treningsopplegg på sida av de andre.

BELASTNING

- Jeg har løpt hver dag i to måneder nå. Målet er å få et så bra treningsgrunnlag at jeg endelig tåler belastningene gjennom en sesong. Det hadde vært artig å få vist at man kan spille fotball her i Odd også, kommenterer Johnsen som er frustrert over at han aldri har fått ut det han er god for.

Han følte at han var på gang en liten periode i fjor - bare for å pådra seg en ny skade.

- Uten grunntrening er det ikke mye å stå i mot med. Og de to siste årene har jeg omtrent ikke kunnet trene på vinteren. På en ny plass og et nytt lag blir det tungt så lenge du vet at du ikke har grunnlag til å få ut ditt beste. Da blir det ikke optimalt, erkjenner Johnsen som ifølge seg selv nærmer seg matchvekt.

Johnsen skal ha en runde med det medisinske støtteapparatet i neste uke - for å se an progresjonen.

LA MANGA?

- Som sagt har det vært meningen å tenke fotball igjen når vi kommer til La Manga. Men jeg tør ikke være mer konkret.

Odd reiser til Spania 21. februar, og spiller fire kamper fram til 6. mars. Kvcldens kamp mot Tromsø i Skarphallen og mot Fredrikstad neste lørdag, går definitivt uten Johnsen.

- Hvor får vi se Bent Inge Johnsen på banen i år?

- Det er egentlig midtstopper jeg er, men som jeg alltid har sagt er midtbanen en veldig utfordring for meg. Det er likevel likegyldig hvor jeg spiller - bare jeg slipper å spille back, sier mannen som hadde noen opptredener som sideback i Rosenborg.

ANGRER IKKE

Han har aldri angret på at han valgte fotball selv om han som junior var kommet mye lenger i utviklingen som håndballspiller.

- Det var alltid fotball som lå nærmest for meg, selv om jeg i et halvt år satset med Øyestad som kjempet om opprykk til eliteserien. Det var juniorlandslagstrener Frank Egeland som var linken til Øyestad for meg, forteller Johnsen.

Men inntil onsdag hadde ikke Odd-spilleren spilt håndball på 12 år.

- Jeg var litt urytmisk, for å si det mildt. Men det rettet seg noe da vi fikk en time-out, og Terje Andersen fikk korrigert skuddene. Gjerpen hadde bevisst lagt ekstra mye klister på ballen - og bytte ball fikk vi ikke lov til. Dermed ble løsningen å skyte løsere slik at skuddene ikke gikk i gulvet, forklarer 12-målsscoreren.

Om Odd nå går for Larvik slik enkelte antydet, gjenstår å se.

- Det hadde vært på tide med et Larvik-tap! Og dette var uansett en artig opplevelse, fastslår han.

Artikkeltags