Lykkelig som Odd-spiller

Av og
Artikkelen er over 12 år gammel

Steffen Hagen (19) var en strålende fornøyd mann da Odd og Mandalskameratene i går ble enige om pris. Nå gjenstår bare den personlige kontrakten før han er klar for tre år i Skien.

DEL

Midtstoppertalentet har i lengre tid vært jaktet av Odd. I går ble klubbene enig om en overgangssum som etter det TA erfarer ligger i sjiktet 1-1,5 millioner kroner, pluss prosenter ved videresalg.

Odd-direktør Lasse Hansen vil ikke si noe om overgangssummen.

- Men vi har kommet til enighet, og vi har funnet en løsning begge klubber kan leve med, sier Hansen.

Bare de personlige betingelsene gjenstår før Hagen signerer en treårskontrakt med Odd Grenland.

LYKKELIG

- Så de er enige? Det var gøy! Nå er jeg lykkelig, var ungguttens umiddelbare reaksjon da TA pratet med ham i går.

19-åringen beskrives av Svein Hansen, trener i Mandalskameratene, som en spiller som tar utfordringer på strak arm.

- Vi hentet ham hit da han var 17 år, og aldri hadde spilt seniorfotball før. Et halvt år senere var han fast i 1. divisjon og kaptein, roser Hansen.

Steffen Hagen er først og fremst et framtidsrettet kjøp, men Svein Hansen tror ting kan skje fort igjen for unggutten.

- Han er bare 19 år, så man må regne med at det tar litt tid før han er en eliteseriespiller. Men det vil ikke overraske meg om han er fast på Odd når sommeren er her, spår han.

Svein Hansen beskriver Hagen som typisk kaptein.

- Det var helt naturlig at han tok over kapteinsbindet som 18-åring da André Herfindal ble skadet. En typisk kapteinstype. Steffen liker ansvar og er best når han er kaptein, sier den karismatiske MK-treneren.

Selv er Steffen Hagen noe mer beskjeden, og tør ikke love Odd-supporterne for mye.

- Jeg vil selvsagt inn på laget så fort som mulig, men det får bli når jeg er god nok. Om det blir til første seriekamp, siste seriekamp eller når det skulle bli, det vet ingen, sier Hagen, som scoret fire mål og fikk ett gult kort i årets 1. divisjon.

KLOKT VALG

Han tror Odd er et klokt valg for hans egen utvikling.

- Det inntrykket jeg fikk da jeg var på besøk var at det var en fin klubb. De har vært mest interessert og konkret, og bruker litt unge spillere. Det er en ikke så veldig stor klubb som forsøker å utvikle egne spillere i stedet for å bare kjøpe, sier Hagen - og får støtte av Svein Hansen.

- Odd som klubb har utmerket seg ved å la unge spillere få sjansen, spesielt det siste halvåret. De tør å satse på ungdommen, det er det ikke alle i eliteserien som gjør. I tillegg er det ikke så lang vei hjem til Kristiansand for Steffen, sier Svein Hansen.

- Nå gjenstår det bare å bli enig med Odd om min personlige kontrakt. Det gjenstår litt før vi er helt i mål, men vi blir enige, lover Hagen, som allerede har funnet seg et sted å bo i Skien.

Artikkeltags