Lillestrøm-bud på Occean

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

LSK-manager Jan Åge Fjørtoft sier at klubben nå har lagt inn et bud på Odd-spissen Olivier Occean (24). I går ble det også klart at Odd går videre med den finske venstrebacken Tuomo Könönen (27).

DEL

Odd vil også forhøre seg angående Steffen Hagen (19) og Olof Guterstam (22).

- Vi har gitt Odd et bud vi venter en tilbakemelding på, sier Jan Åge.

Men han vil ikke si hva tilbudet er på. Det vil heller ikke Odd-direktør Lasse Hansen. Han har sannsynligvis sagt at tilbudet ikke er godt nok.

Det spekuleres i et beløp opp mot sju millioner. Etter det Romerikes Blad har grunn til å tro, er det lavere enn det LSK var villig til å betale i sommer.

Proffagent Lars Petter Fosdahl sa søndag at det så langt ikke hadde kommet inn andre bud på canadieren, som scoret åtte mål for Odd i årets sesong og 14 i fjor.

LSK er ikke eneste klubb på banen. Odd-direktør Hansen har flere interessenter på tråden for tida.

RBK-INTERESSE

- Jeg har samtaler med Rosenborg, som har bedt om å bli orientert. Det er også klubber i utlandet som forhører seg.

- Totalt er det seks, sju klubber som har vist interesse, sier Hansen til TA.

- Er drømmen å selge til Rosenborg og få både penger og Frode Johnsen i bytte?

- Det er vel ikke drømmen, men et bra alternativ, svarer Odd-direktøren.

I sommer gikk spekulasjonene på om Odd kunne tenke seg å hente Magnus Powell som en del av overgangen. Han avviser ikke spill for Odd, selv om han i utgangspunktet har tenkt å dra hjem til Sverige.

- Jeg vet ingenting om hva som skjer. Jeg kommer til å spille Royal League for LSK. Etter det har jeg sagt at det er naturlig å tenke seg et klubbytte, i og med at kontrakten min går ut 1. juli neste år, sier Powell.

Powells agent, Bjarne Sognnæs, sier det ikke har vært kontakt om eventuell overgang til Odd i forbindelse med et LSK-kjøp av Occean.

- Den biten var aktuell i sommer, men ikke så langt i høst. Vi jobber bredt for å se hva som dukker opp både her og i Sverige.

Magnus Powell har spilt godt for LSK de siste månedene, og var en av få som fikk godkjent i cupfinalen mot Molde.

- Jeg regner med at den kontrakten jeg skriver nå blir den siste i min karriere. Derfor er det avgjørende for meg å få en lang kontrakt mer enn høyest mulig årslønn. Barna mine er godt etablert i Norge, så det er intet must for meg å flytte hjem til Sverige.

Odd-trener Arne Sandstø har alltid hatt sansen for LSKs svenske spiss.

- Hadde han scoret flere mål, ville han sikkert spilt andre steder enn i Skandinavia. Holdningene hans finnes knapt maken til i Norge. Derfor er han en drømmespiller for en trener, sier Sandstø.

Det har også andre klubber lagt merke til. Men Powell i en pakke som sikrer LSK Occean, er naturligvis mest interessant på Åråsen - og kanskje også for Odd.

Det har tidligere blitt antydet at Odd ønsker minst 12 millioner kroner før et salg er interessant.

DROPPER TIMOSKA

Ellers la i går trenerne Arne Sandstø og Gaute Larsen fram sine innstillinger på hvem de ønsker å gå videre med etter siste ukers prøvespill. Det som er klart er at midtstopperen, Sampsa Timoska (26), er et avsluttet kapittel. Finnen kom med et motkrav til Odds første tilbud, og en totalvurdering gjør at Odd ikke går videre med 26-åringen fra MyPa.

Timoska hadde trolig for høyt lønnskrav, i tillegg til at han hadde ett år igjen av kontrakten med de finske seriemesterne og ville derfor bli for dyr i forhold til de kvalitetene Odd ville få.

En mann Odd derimot ønsker å gå videre med er Timoskas klubbkamerat, Tuomo Könönen. 27-åringen er Bosman-spiller og kan spille både back og kant på venstresiden. Også han har kommet med et motkrav til Odds første kontraktsforslag.

- Vi er i dialog med Könönen, sier Gaute Larsen.

Odd vil også forhøre seg med Mandalskameratene når det gjelder meget lovende Steffen Hagen. Han er midtstopper og under kontrakt med sørlandsklubben.

- Vi skal i alle fall forhøre oss om pris. Vi vil også høre hva Olof Guterstam kan tenke seg. Han er foreløpig ikke den spissen som er garanti for mange mål, men han er i fin utvikling og kan bli veldig god, sier Gaute Larsen om 22-åringen som er Bosman-spiller.

Guterstam scoret 12 mål for Brommapojkarna i Superettan sist sesong.

Når det gjelder hvem som blir keeper sammen med Rune Jarstein neste sesong, vurderes fortsatt Pors-keeperne Kim Engen og Dag Ole Thomassen. Det samme blir Stabæks reservekeeper, Espen Iskasen.

PS! Odd eier bare en tredjedel av Occean, men håper investorene vil investere inntektene av et salg i en ny spiss.

Artikkeltags