Lille Tommy den store

Artikkelen er over 13 år gammel

I går satte han kometen Kristofer Hæstad (21) fullstendig i skyggen, og han har forvandlet Odd fra et nedrykkstruet lag til et vinnerlag. Nå bør Tommy Svindal Larsen (32) få Åge Hareides tillit i VM-kvalifiseringskampene mot Slovenia og Skottland.

DEL

Den 172 cm høye midtbanedirigenten var plassert på benken i privatkampen mot Sveits, men i går dokumenterte Svindal Larsen igjen at han er i kanonform.

- Jeg føler at jeg har vist over lang tid at formen er bra. Jeg ønsker selvsagt å spille de kommende kampene med landslaget (Slovenia og Skottland red. anm.), men er ydmyk i forhold til dette. Det er mange gode midtbanespillere, sier Svindal Larsen til TA.

En av dem er Starts Kristofer «Doffen» Hæstad, som sammen med blant andre Vålerengas Christian Grindheim kjemper om startplassene sentralt på midten med Odd-dirigenten.

- Hva synes du om duellen med Hæstad i kveld?

- Hvordan det gikk får andre vurdere, jeg vil bare vise mitt beste, svarer den sympatiske 32-åringen, som satte Hæstad fullstendig i skyggen.

STYRTE ALT

Start fikk aldri tak på Svindal Larsen i går, og midtbaneeleganten styrte spillet slik han ville.

- Med denne fantastiske kampen la Tommy inn en stor søknad om startplass mot Slovenia, sier Canal +-ekspert og tidligere landslagssjef Nils Johan Semb.

Odd-trener Arne Sandstø og Start-trener Tom Nordlie mener det ikke er noen duell mellom spillerne i det hele tatt.

- De er to forskjellige spillertyper. Skal Norge slå langt over midtbanen bør de bruke Hæstad, skal de spille ball via midtbanen må de bruke Tommy, mener Sandstø.

- De er to vidt forskjellige spillertyper, så noen reel duell mellom dem er det ikke. Forskjellen i dag var at Tommy spilte på et lag som fungerte, det gjorde ikke han, sier Nordlie og peker bort på en skuffet «Doffen».

Den 21-årige Start-kometen mener at Start tapte fortjent i går.

- Odd var mye bedre. Når det gjelder landslaget har jeg veldig lyst til å spille, men det er veldig mange gode midtbanespillere der, sier Hæstad.

- Og da tenker du blant andre på Svindal Larsen?

- Ja, han er en veldig god spiller og var veldig bra mot oss, svarer Starts midtbaneterrier.

FORVANDLINGEN

Fra å være et bunnlag som sleit i kamp etter kamp mens poengene uteble, er Odd forvandlet til et vinnerlag etter sommerpausen. Fire seire av fem mulige etter ferien har sendt laget opp på 7. plass med 24 poeng, mens tabellen viste bunnplass og ni poeng etter 13 serierunder.

- Hva er hovedårsakene til denne forvandlingen?

- Tommy Svindal Larsens comeback i klubben er en viktig årsak, samt at Patrick Suffo sa ja til klubben og at forsvaret har fått roen med Fevang bak der, svarer Arne Sandstø, som nå kan rette noe av fokus oppover på tabellen.

- Det er ti poeng opp til sølvplass, sier Sandstø med et lurt smil.

Han var veldig imponert over egne spillere etter 2-0 hjemme over Start i går.

- Gutta jobbet knallhardt i 90 minutter, I dag fikk vi nok et bevis på hvor viktig det er, sier Sandstø.

DOMINERTE I 90 MIN.

Odd Grenland tok tak i kampen fra avspark og styrte det hele anført av Svindal Larsen og en strålende opplagt Somen A Tchoyi på høyre kant.

Somen var strålende før pause og drillet rundt med Start-backen Glenn Andersen gang på gang og serverte gode innlegg, selv om disse ikke ble omsatt i mål.

- Somen var outstanding før pause. Jeg tror nok han var veldig sliten etter pause etter all løpingen i første omgang, smiler Sandstø.

Men om Somen ikke klarte å holde gassen i bunn hele kampen, gjorde definitivt laget Odd det.

Vi så tendensen før pause der Odd spilte og spilte, og var marginalt unna de store sjansene etter flere flotte kombinasjoner, blant annet av spissduoen Suffo og Occean og de Ornelas i det farlige rommet foran Start-forsvaret. Etter hvilen løsnet det foran mål.

Og hvilket stjerneskudd det var! Ti minutter etter pause la Suffo ballen elegant ned på brystet og Fernando de Ornelas knallet ballen i nettet bak en forfjamset Rune Nilssen fra snaue 25 meter.

Odd-dominansen fortsatt ut kampen, og det var fullt fortjent da Patrick Suffo utnyttet en feil av Hæstad, serverte ballen til Olivier Occean som satte ballen knallhardt forbi Nilssen. Der og da var topplaget Start utspilt.

- Odd var så gode i dag som det jeg hadde forventet at de skulle være tidligere i sesongen, sier Start-trener Tom Nordlie.

For i går var Odd virkelig gode.

Artikkeltags