Landslagsdebut for Gunhild Herregården

Artikkelen er over 13 år gammel

I morgen får hun med stor sannsynlighet sin debut på 17-års landslaget mot Sverige. Neste sesong spiller Bambles talentfulle Gunhild Herregården for Asker.

DEL

Talentfabrikken Ulefoss får sin fjerde landslagsspiller de siste årene når Gunhild debuterer i firenasjonersturneringen i København. Jeanette Stavsholt, Kim Sjøberg Bentsen og Stian Parkstad Johansen har alle akslet trøya på yngre landslag.

- Jeg håper det er min tur nå, sier Gunhild som satte kursen for Danmark i går morges.

16-åringen regner med at hun blir tildelt en jobb som venstreback av landslagstrener Jan Roar Saltnes.

- Vi har tre andre midtstoppere, men ingen venstrebacker i troppen. Trolig faller valget på meg, forteller Gunhild.

IRRITERER

- Har du erfaring fra backplass, da?

- Jeg spilte venstreback stort sett hele forrige sesong i Bamble, med unntak av de siste høstkampene. Da spilte jeg stopper - og det er der jeg helst vil spille, innrømmer hun.

Debuten finner sted på Rundforbi (!) stadion i København - noen timer før Bamble spiller bortekamp mot Fart i 1. divisjon.

- Det irriterer meg kraftig at jeg går glipp av den kampen, melder jenta som har med seg en god opplevelse etter Bambles siste opptreden - 1-3 tapet for opprykksfavoritten Arna-Bjørnar i Bergen.

- Ja, det har jeg. Vi mønstret et lag der bare to av jentene ikke holdt junioralderen og matchet nesten Arna-Bjørnar. Det var kjempemoro at vi reiste oss på den måten etter den flaue hjemmekampen mot Byåsen (3-5).

Gunhild har alle forutsetninger for å følge i fotsporene til Arna-Bjørnars tidlihgere landslagsforsvarer Anne Bugge-Paulsen (fra Porsgrunn).

- En drøm for deg også en gang i framtida?

- Jeg har jo en drøm, ja. Og jeg kjenner godt til hva Anne har gjort på landslaget, sier jenta som spiller sin siste sesong for Bamble.

FULLFØRER

Neste år blir det Asker. Gunhild gjorde helomvending etter først å ha takket ja til fotballgymnas i Skien.

- Til høsten flytter jeg til Bærum, og begynner på Toppidrettsgymnaset. Men jeg fullfører selvsagt sesongen for Bamble før jeg melder overgang til Asker, lover jenta som først fyller 17 i januar neste år.

Hun er spent på hva som venter i toppserieklubben, men i en alder av 16 år kan Gunhild allerede se fram til å trene med klubbens toppspillere.

- Selv om Jeanette Stavsholt er leid ut fra Asker i år, kan hun komme tilbake neste sesong etter å ha fått verdifull kamptrening med Liungen. Dermed kan vi bli to ulefoss-jenter i troppen, sier hun.

Men foran det venter flere landslagsoppgaver. Før nordisk mesterskap i Trondheim i begynnelsen av juli, skal Gunhild Herregården på ny samling i Bergen i juni.

Artikkeltags