Kastes inn som Kragerø-trener

Artikkelen er over 14 år gammel

KRAGERØ: Simen Muffetangen overtar sammen med Gard Hansen trener- og laglederansvaret for Kragerø. Pether Krautmeyer er sykmeldt på ubestemt tid.

DEL

Det var sist fredag at Krautmeyer måtte kaste inn håndkleet. I lengre tid har han vært plaget med store og til dels uutholdelige ryggsmerter, fredag kveld ble han derfor innlagt på sykehus. Foreløpig er det uklart hva smertene kommer av, det kan være isjias, men helt sikre er man ikke før han har gjennomgått flere undersøkelser. Derfor er det uvisst hvor lenge han blir sykmeldt.

Uten hjelpetrener sto dermed Kragerø på bar bakke, i åpningskampen mot Fyllingen i Bergen måtte Gard Hansen trå til. Arbeidssituasjonen hans gjør at han ikke fullt ut kan være trener og lagleder. Dermed gikk stafettpinnen videre til Simen Muffetangen.

- Gard ringet meg søndag kveld og spurte om jeg kunne ta ansvaret for treningen mandag. I den situasjonen Kragerø hadde havnet i, kunne jeg ikke si annet enn ja. Nå blir det til at vi deler på jobben, sier den tidligere toppspilleren.

Simen kom sist sesong fra tyske Bad Schwartau til AaB i Ålborg, men ble kort tid etter overgangen alvorlig skadd. Dermed var håndballkarrieren brått over for stortalentet. Han og familien er forlengst tilbake i Kragerø, og Simen er i full jobb hos H2O.

- Aktiv håndballspiller blir jeg aldri mer. Det vil koste altfor mye å komme tilbake på banen, det vet jeg så inderlig godt. Usikkert er det også om jeg noen gang blir helt restituert etter den alvorlige kneskaden, sier han.

- Hva så med Simens trenererfaring?

- Den kunne nå ha vært mer solid. Jeg var riktig nok hjelpetrener i Tyskland et halvt års tid, etter en operasjon. For 15 år siden trente jeg også et 12-årslag. Men i den situasjonen Kragerø nå har havnet i, får en gjøre det beste. Gard og jeg får utfylle hverandre på beste måte. Problemet er at vi ikke er godt nok kjent med treneropplegget til Pether, og vi kjenner også svært lite til Kragerøs motstandere i serien. Sammen med spillerne får vi gjøre det beste utav situasjonen, noe kasteball i serien skal vi ikke være.

Artikkeltags