Dette mener Jone

 Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

LILLESTRØM: Odd-spiller Jone Samuelsen er likevel tatt med i landslagstroppen før kampene mot Malta og Italia.

DEL

- Det er kjekt å bli kalt inn. Jeg tar det som det kommer. Får jeg spille, så er jo det veldig positivt. Hvis ikke, så har jeg forståelse for det og. Det blir uansett morosmt å bli med på to så viktige kamper, sier Samuelsen til TA.

Samuelsen ble i utgangspunktet vraket fra troppen for første gang på lang tid, men midtbanemannen er hentet inn fordi det er usikkerhet rundt Stefan Johansen, som sto over Celtics kamp sist helg.

Odd-spiller Samuelsen trente med landslaget onsdag.

JOHANSEN VIL VINNE IGJEN

Stefan Johansen vant kappløpet med tiden og ble klar til Norges seierskamper mot Bulgaria og Kroatia forrige måned. Midtbanedirigenten sliter med kink i nakken håper på en gjentakelse denne uken.

– Jeg fikk meg en ordentlig trøkk mot Fenerbahçe forrige uke. Lørdag var jeg pinnestiv. Så løsnet det litt opp, men siden den gang har det holdt seg litt på det samme. Forhåpentligvis blir det bedre. Det må bli det om jeg skal kunne spille lørdag, sier han til NTB.

Han nøyde seg med jogging for seg selv og noen enkle øvelser med ball under onsdagens landslagsøkt i Lillestrøm. Det er lagt en plan for å få ham kampklar.

– Jeg får behandling to-tre ganger om dagen, og håpet er at jeg blir bedre slik at jeg kan gjøre litt mer hver dag. Jeg rørte meg litt i dag, og det kjentes bra. Jeg har ikke fått noe tilbakeslag, og det er positivt, sier han.

Han må være i ordentlig trening senest fredag om han skal kunne spille mot Malta.

– Jeg vil fortest mulig tilbake i trening, det er det som er målet. Så får vi samtidig lytte til kroppen og høre hva den sier.

I SISTE LITEN

Han slet med låret i oppkjøringen til bortekampen mot Bulgaria for en måned siden, men rakk kampen og bidro til 1-0-seieren i Sofia (blant annet med målgivende pasning). Noen dager senere imponerte han igjen i 2-0-bragden mot Kroatia på Ullevaal.

– Det er to ulike skader, så det kan ikke sammenlignes, men jeg er en type som er positiv. Ellers ville det ikke vært så langt unna bare å melde forfall forrige gang. Så gjorde vi de rette tingene, og jeg ble vel klar like før kampen, egentlig. Jeg satser på at det skal gå nå også, sier han.

Kampene som venter pirrer ham ordentlig,

– Det er det ingen tvil om. Vi har satt oss selv i en fantastisk situasjon, og vi merker entusiasmen i Fotball-Norge. Det er artig å være med på, sier han.

– De forrige kampene var viktige, men de to som kommer er enda viktigere.

TIDLIGST MULIG

Sannsynligvis må Norge vinne både mot Malta og Italia for å bli direkte EM-klar, selv om et kroatisk poengtap lørdag (mot Bulgaria) kan gi Høgmos menn EM-billetten allerede da.

– Det er den første kampen vi konsentrerer oss om nå, den mot Malta. Vi slo dem 3-0 borte, men de kommer nok til å ligge og forsvare seg med mange spillere. Vi kommer sikkert til å ha ballen mye, men vi må dominere og få tempo på spillet, sier Johansen.

– Og så må vi få satt ballen i mål tidligst mulig. Det er avgjørende mot slike lag. Jo lenger de klarer å holde oss tilbake, desto mer energi vil de få.

Artikkeltags