- Vi er fortvila og forbanna

Aktivitet i Hasselbakken i helga.

Aktivitet i Hasselbakken i helga. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Skotfoss hoppgruppe fortviler over at folk sklir med akebrett i hoppbakkene på Gulset.

DEL

Det er de to største bakkene som er mest populære hos de som kjører på akebrett. Slik kjøring ødelegger prepareringsarbeidet som blir gjort i bakken. Det koster dugnadstimer i Hasselbakken(e).

- Vi er både fortvila og forbanna, dette gir oss masse ekstra arbeid, sier Kjersti Rønjom i Skotfoss hoppgruppe til TA.

Ukentlig legger ildsjeler ned rundt 60 dugnadstimer i anlegget. Alt det gode arbeidet blir ødelagt når folk setter utfor på akebrett.

- En kveld der flere setter utfor på akebrett kan fort påføre oss 60 nye dugnadstimer for å sette bakken i stand igjen. Det er veldig kjedelig, sier Rønjom.

Tydelig merket

Både i lysløypa på stedet, og i bakkene, er det merket tydelig med skilt at det ikke er lov til å ake i bakkene, men det er tydeligvis ikke nok til å holde folk borte.

- Da vi kom til bakken mandag var det akespor i begge de største bakkene. Da måtte vi sette i gang med prepareringsarbeidet på nytt. Det var noen som hadde latt et akebrett ligge igjen i bunn av bakken, det har vi ingen planer om å levere tilbake, forklarer hun.

Foreløpig har ikke kjøringen med akebrett gått ut over aktiviteten i bakkene. Men Rønjom er redd for at de blir tvunget til å avlyse en av de populære hoppkarusellene dersom den uvettige kjøringen fortsetter.

- Det er en annen faktor som er viktig her også. Det er ikke bare et problem at selve bakkene kan bli ødelagt, folk kan skade seg også. Dette er bratte bakker, og et skikkelig fall kan føre til store skader, avslutter hun.

Artikkeltags