Nå håper de på et nytt NM

NYTT NM: Hoppanlegget i Høydalsmo står klart om det lokale idrettslaget  skiforbundet vil legge hopp-NM hit tidlig neste vinter.

NYTT NM: Hoppanlegget i Høydalsmo står klart om det lokale idrettslaget skiforbundet vil legge hopp-NM hit tidlig neste vinter.

Artikkelen er over 3 år gammel

HØYDALSMO: Ski-NM i Høydalsmo ble et vintereventyr i 2002. Nå håper den driftige dugnadsgjengen i Huka på hopp-NM neste vinter. Veteran-NM er allerede landet.

DEL

– Vi er veldig mange som ser positivt på det å få de beste spesialhopperne hit - og det i vintersesongens første konkurranse. Jeg er sikker på at et nytt NM er noe mange vil glede seg til. Minnene fra 2002 sitter godt i. Det var et fantastisk arrangement.

Det sier bakkesjef i Huka, Tor Anders Solberg.

Nok en gang sto han i bresjen for en vellykket hopphelg i Vest-Telemark. Og da siste hopper i norgescupen hadde landet søndag, vanket det nye lovord, denne gang fra skiforbundets mann, Ståle Villumstad i hoppkomiteen. Han var så imponert at han på direkten ønsket å få Høydalsmo-miljøet til å vurdere mulighet for å arrangere NM i normalbakke for både damer og herrer på tidligsnø i november 2018. Dette mesterskapet blir normalt arrangert i Midtstubakken i Oslo – på plast og isspor.

Men med temperaturer for snøproduksjon, så Villumstad Huka-området og Høydalsmo IL som arrangør som en tilnærmet ideell plass for dette rennet, med Midtstubakken som reservearena.

Nå er dialogen i gang.

Kan lagre snø

Bakkesjef Solberg vil gå «all in» for et nytt NM og tror egentlig ikke at de trenger noen reservebakke. Og for sikkerhetsskyld kan de produsere så mye snø denne vinteren, at den kan lagres gjennom vår, sommer og høst for så å bli brukt under NM i november neste år.

– Det er en mulighet. Vi kan produsere mye og så har vi et stort hull på siden av bakken der det er lite sol. Når vi da legger flis over all snøen, har vi den klar igjen neste høst og tidlig vinter, forteller en av de mange ildsjelene i Huka.

– Vi har arrangert både norgescup- og COC-renn (kontinentalcup) og det har vært veldig bra med de nest beste i Norge og verden, men det ville vært noe helt ekstra og fått hele norgeseliten hit, sier Solberg.

Tor Anders Solberg er bakkesjefen som av andre blir beskrevet som «krumtappen i Huka». Solberg selv trekker fram dugnadsånden - også blant de yngre som suksessfaktor nummer én.

– Den gjengen vi har, som nå sist var på 25 mennesker, kan jeg ikke få fullrost nok. Det har også blitt med mange fra 18 til 30 år. Mange andre steder er det nesten bare pensjonister, men her lar vi den yngre generasjonen slippe til, de får ansvar og bidrar på sin måte. Og så får de bruke anlegget og kan kose seg i puddersnø og bruke heisen. Det betyr enormt, forteller Tor Anders Solberg.

Før Høydalsmo idrottslag rundet 150 år i fjor, ble det sett på planer om et nytt ski-NM. Det ble det aldri noe mer av. Ski-NM er stort og havner som regel på de store arenaene i Norge. Et nytt komplett NM i framtida skal ikke være helt uaktuelt, men ett enkeltarrangement skal være innenfor rekkevidde allerede neste år.

– Det tror jeg alle vil synes er kjempetrivelig, sier bakkesjefen.

Får veteran-NM

Han har allerede landet et mesterskap kommende vinter. Stadig sprekere veteraner gjør at det ikke lenger holder med mesterskap i 30- og 40-metersbakker.

– Derfor blir det veteran-NM i 90-metersbakken i Huka 17. eller 18. februar. Vi håper på lørdag den 17. og så blir det da norgesmesterskap i 30- og 40-meterne i Hasselbakken dagen etter. Vi regner med 50 til 60 veteranhoppere, forteller Tor Anders Solberg.

Nå håper han på en rask avgjørelse når det gjelder NM i normalbakken.

– Jo fortere, jo bedre. Selv om bakken er topp moderne er det en del som må gjøres med fasiliteter og annet før et norgesmesterskap, avslutter Tor Anders Solberg.

Artikkeltags