- Det er som å trene opp en 10 år gammel gutt, smiler Vegard Høidalen om sin nye makker Terje Øvergård.

- Men han lærer fort og det går veldig framover, poengterer sandvolleystjernen fra Skien.

- SJOKK

Vegard Høidalen har nå hatt snaue fem måneder sammen med sin nye makker. Høidalen sa tidlig at det kunne bli noen år i motbakke da han hentet den lange tromsømannen fra innevolleyball. Overgangen til sandvolleyball ute er stor - større enn Terje Øvergård trodde.

- Jeg visste dette kom til å ta tid. Men jeg tror det kom som et sjokk for Terje da vi skulle spille ute i vind. I tillegg dømmes det strengere ute enn inne, så vi er «back to basic». Nå sitter vi på rommet og trener fingerslag, før vi går på stranda og gjør det samme med både fingerslag og baggerslag, forteller Høidalen på telefonen fra Brasil.

Duoen har vært der litt over en uke nå, og blir til midten av april - bare avbrutt av en reise til Sør-Afrika. Der går første runde i verdensserien 22.-26. mars.

REALISTER

- Vi må være realister å være fornøyde hvis vi kvalifiserer oss inn i turneringene. Men klarer vi det kan vi fort komme til hovedrunden. Uansett er det ikke i år vi skal være i toppen, men neste sesong håper vi å kjempe oss inn i europatoppen, sier 33-åringen, som har NM-medalje som mål for denne sesongen. OL i Beijing i 2008 er det store målet for duoen.

33 er ingen alder, mener Vegard Høidalen - heller ikke 37 som han vil være under OL i Beijing.

- Jeg føler meg bare i bedre og bedre fysisk form. Jeg tror ikke kroppen er på topp før i 30-årene, og mener det helt klart er mulig å være med i sandvolleyballen fram til over 40 år!

- Jeg er sterkere enn noensinne. Terje viser også god framgang på det fysiske - så det er vi ikke engstelige for. Det er det tekniske som er problemet for Terje - og dermed oss. Han klarer seg bra i dyp sand, men teknisk ble det et sjokk for ham da han kom ut i vinden. Vi visste det kom til å bli store utfordringer for begge, men vi er optimister og tror på dette, avslutter Vegard Høidalen.