Gå til sidens hovedinnhold

Nela Zuzic reiser hjem til Kroatia

Artikkelen er over 4 år gammel

HAMAR: Hun var en av to heltidsproffer som skulle forsterke Gjerpen i eliteserien. Etter et halvt år er Nela Zuzic (21) og klubben enige om å avslutte arbeidsforholdet.

21-åringen hadde ingenting å gjøre med Gjerpens smell borte mot Storhamar i kveld. Keeperen var verken på banen eller benken i Boligpartner arena. Nå er keeperen, som sammen med danske Melanie Bak har vært profesjonell i skiensklubben siden sommeren, i stedet på vei hjem til Kroatia.

– Hun ble skadet nesten på direkten etter at hun kom hit, og fikk ikke vært med på noen oppkjøringskamper. Dermed gikk hun glipp av både god trening og generelt samspill med resten av laget. Det ble heller ikke all verden med redninger, og i og med at hun er profesjonell hos oss, så ble vi enige på et møte om å gå hver til vårt.

– Det er et sjansespill å hente spillere på den måten vi gjorde, og det ble en del annerledes - både type trening og håndballen generelt - enn hun var vant med. Når man da kanskje heller ikke tar nivået, så fant vi ut at dette var det beste, sier Ketil Arntzen til TA.

Selv om det nå trolig frigjøres noen midler i Gjerpen, er det ikke snakk om å hente inn forsterkninger.

– Utfordringen er at det ikke finnes noen tilgjengelig. Det er ikke sånn som i fotballen at du alltid har noen som sitter på benken et sted og trenger spilletid andre steder. Dessuten har vi ikke særlig med midler, heller. Vi skal satse på Hanne Torkaas og Heidi Strømsvåg i mål.

– Ble løpt i senk

Det ble i det hele tatt en vanskelig nok oppgave for de Gjerpen-keeperne som var på banen onsdag. 45 baklengsmål er i overkant mye - selv i en håndballkamp. Og da blir det også umulig å vinne.

– Jeg vil si vi ble løpt i senk, både på kontra, ankomst og på generelt tempo i angrepsspillet deres. Storhamar har en samspilt gjeng. Men det er nok ikke bare én forklaring på at det som det ble. Men det er ikke så mye å tenke over. Det er i grunnen bare å komme seg videre, sier Gjerpen-treneren.

– 45 baklengs er i overkant, det er det. Vi hadde i det hele tatt lite energi. Hanne Torkaas startet veldig godt i målet og vi holdt bra følge. Etter det glapp det litt, og da blir det vanskelig. Selv om jeg i og for seg er ganske fornøyd med de første 30 minuttene, sier Arntzen.

Mange baklengs

Gjerpen scoret 30 mål selv og burde med det ha hatt en fair sjanse til å få med seg noe. Men rekken med mange baklengs begynner å bli lang. 45, 31, 42, 38, 31, 35, 36, 34. Laget har ikke sluppet inn under 30 mål siden 25. september mot Glassverket.

– Vi jobber hele tiden med forsvar og målvakt. Men i dag klarte vi ikke å stå opp, og da blir det umulig å stå bak der. Vi ble også motløse etter hvert. Det ble som juniorer mot seniorer. Alt gikk inn.

Etter mye tøff motstand, møter Gjerpen nå lag som Rælingen og Stabæk hjemme.

– Det er det alle muligheter. Vi bør ta to poeng i begge de kampene, sier Arntzen.

Storhamar - Gjerpen 45-30 (22-16)

BoligPartner arena.

Gjerpen: Hanne Torkaas, Heidi Strømsvåg, Andrea Rønning 3, Susanne Nybo 4, Vilde Andersen Vinje, Katinka Lillevik 5, Guro Svennevig 1, Maria Solheim, Dorthe Groa 3, Maren Tollefsen 2, Sunniva Andersen 8, Malin Lindstrøm, Hanne Aasgaard, Melanie Bak 4.

Toppscorer Storhamar: Malene Aambakk, 15 mål.

Utvisninger: Storhamar 2x2 min., Gjerpen 1x2 min.

Dommere: Steinar Martinsen/Slim Ben Tekaya.