Vil lage krøll under EM

TATT UT: Joakim Hykkerud var til stede på Hotel Scandic Solli da EM-uttaket ble offentliggjort tirsdag. Og som alltid tok 31-åringen seg tid til de som ønsket.Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

TATT UT: Joakim Hykkerud var til stede på Hotel Scandic Solli da EM-uttaket ble offentliggjort tirsdag. Og som alltid tok 31-åringen seg tid til de som ønsket.Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

NOTODDEN: Joakim Hykkerud (31) sier han er klar over hvilken rolle han får under håndball-EM i Kroatia.

DEL

Tirsdag ble strekspilleren fra Notodden tatt ut i den norske troppen som spiller EM i slutten av januar.

– Rollen jeg har er den samme som alltid. Den klare eneren er Bjarte (Myrhol). Han er hovedmannen, sier Hykkerud på spørsmål om hvilke personlige mål han har for mesterskapet i Kroatia.

– Jeg kommer til å spille litt overtall og undertall, og jeg skal prøve å lage litt krøll når jeg avlaster Bjarte, sier 31-åringen.

– De minuttene jeg får skal jeg benytte beste mulig, og jeg er klar når sjansen byr seg. Jeg har som mål å skaffe to-fire målpoeng i hver kamp. Jeg har en liten greie der, for jeg vet at jeg ikke står 2x30 minutter på landslaget, fortsetter Hykkerud.

– Vi er ikke favoritter

Telemarkingen er med i sitt tredje fulle mesterskap med landslaget. Den største opplevelsen kom da Norge imponerte en hel håndballverden med sølv under VM i Frankrike sist vinter.

Til tross for VM-sølvet mener ikke Hykkerud at Norge kan kalles gullfavoritter i Kroatia.

– Folk forventer nok mer av oss, men vi er ikke favoritter. Det er tøft i toppen, og det er så mange gode lag, sier Hykkerud, før han ramser opp nasjoner som Frankrike, Spania, Tyskland og Sverige.

– Er det mulig å toppe mesterskapet i Frankrike, og gå helt til topps under EM?

– Selvfølgelig. Alt er mulig, men det er små marginer i topphåndballen, sier Drammen-spilleren.

– Men når man ser på troppen vår, og hvilke klubber og ligaer spillerne spiller i, så er det tydelig at vi har tatt store steg. Vi blir å regne med i Kroatia, men målene tar vi senere, fortsetter strekspilleren.

God følelse

Sist helg fortalte Hykkerud til TA at han var nervøs i forkant av uttaket, til tross for at det var forventet at han kom med.

Tirsdag kunne håndballyndlingen puste lettet ut.

– Jeg tar aldri noe for gitt. Heller ikke at jeg er blant de 16 beste som får sjansen i mesterskap. Jeg kan ikke forvente det hver gang, så jeg har vært litt nervøs og spent, sier Hykkerud.

– Jeg har hatt et opplegg fra landslaget, og jeg var med på siste samling, så det gir en trygghet, men det er deilig når beskjeden kommer, fortsetter 31-åringen, som gikk fra tyske TSV Hannover-Burgdorf til Drammen i sommer.

Norge, som ble nummer fire under EM i 2016, spiller puljekamper mot Frankrike (åpningskamp), Hviterussland og Østerrike i Porec. De tre beste fra hver gruppe går til hovedrunden. Norge skal, om de avanserer, opp mot lag fra puljen med Kroatia, Sverige, Serbia og Island. De kampene spilles i finalearenaen i Zagreb.

Dette er den norske troppen på 18 mann:

Målvakter:

Torbjørn S. Bergerud (Holstebro), Espen Christensen (Minden), Kristian Sæverås (Malmö).

Utespillere:

Bjarte Myrhol (Skjern), Magnus Gullerud (Minden), Henrik Jakobsen (GOG Svendborg), Joakim A. Hykkerud (Drammen), Magnus Jøndal (GOG Svendborg), Espen Lie Hansen (Midtjylland), Christian O`Sullivan (Magdeburg), Sander Sagosen (PSG), Kent Robin Tønnesen (Veszprém), Gøran Sørheim (Drammen), Magnus Abelvik Rød (Flensburg), Eivind Tangen (Midtjylland), Harald Reinkind (Rhein-Neckar Löwen), Kristian Bjørnsen (Wetzlar) og Gøran S. Johannessen (Svendborg).

Norge spiller Golden League i Frankrike på nyåret. Der deltar også Frankrike, Egypt og Danmark.

EM-sluttspillet går i perioden 11.-28. januar.

Artikkeltags