– Skal være klar når de trenger meg

NEDTUR: Joakim Hykkerud skulle gjerne spilt mer, men Notodden-mannen holder humøret oppe så godt han kan. Lørdag kveld venter hjemmenasjonen Kroatia i EM.FOTO: Vidar Ruud / NTB scanpix

NEDTUR: Joakim Hykkerud skulle gjerne spilt mer, men Notodden-mannen holder humøret oppe så godt han kan. Lørdag kveld venter hjemmenasjonen Kroatia i EM.FOTO: Vidar Ruud / NTB scanpix

Artikkelen er over 2 år gammel

ZAGREB: Notoddens Joakim Hykkerud har det tøft i EM om dagen etter å ha blitt vraket i tre av fire kamper hittil.

DEL

Bare 6.47 minutters spill er det blitt på ham i mesterskapet.

– Jeg har det bra, jeg. Men man jo vil alltid være på banen. Nå er jeg 17. mann og skal være klar når de trenger meg, sier Hykkerud på fredagens pressetreff i Zagreb.

– Da nytter ikke ligge på senga, spise snop og drikke cola. Det er litt tunge blikk når jeg drar på meg lua og går til treningssenteret. Der trener jeg hardt, og så er gørra ute av troppen.

– Når jeg er sammen med de andre, er jeg blid og smiler. Det er viktig, sier Hykkerud om rollen som humørspreder og lagkompis.

Lynvisitt

Telemarkingen ble hentet inn for en magesyk Espen Lie Hansen mot Østerrike. Til Serbia-kampen torsdag var Hykkerud på tribunen da Norge vant 32–27. En friskmeldt Lie Hansen kom tilbake.

Norge har bare ett mulig bytte – av to – igjen å gjøre i hovedrunden.

Nå står Hykkerud bakerst i køen av linjespillere med Bjarte Myrhol, Magnus Gullerud og Henrik Jakobsen – i rangert rekkefølge – foran seg.

To finaler

Lørdag kveld møter Norge Kroatia foran ca. 15.000 tilskuere. Norsk seier der vil gi en ren «finale» mot Sverige om å nå semifinale.

Svenskekampen går onsdag og kan bli en klassiker.

– Vi har slått Polen i Polen og møtt Frankrike i Frankrike de siste årene. Kampen mot Kroatia blir noe av det samme, sier Hykkerud.

– Vi har hatt tøffe oppgjør mot Kroatia de siste årene.

Norge slo kroatene i VM-semifinalen i fjor.

Da NTB var innom Kroatias spillerhotell fredag var stemningen laber. Det så ganske enkelt ut som kroatene gruet seg til å møte Norge.

Artikkeltags