– Det bildet har jeg blitt ertet for hele uka

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN/OSLO: Det er ikke bare, bare å være førstereis i en norsk mesterskapstropp. Emilie Hegh Arntzen (20) har allerede fått kjenne på det. Og fått pepper om et TA-bilde fra 2006.

DEL

– Å nei, det bildet der jeg holder ballen med mamma? Det har jeg blitt ertet for hele uka på landslagssamling, forteller hun og ler. Bildet håndballtalentet sikter til ble tatt i forbindelse med en TA-sak om mamma Hanne Hegh og hennes 12 år gamle datter, Emilie, i 2006.

– Vi hadde det litt gøy med å google gamle bilder av hverandre, og så dukket det opp, forteller hun.

– Du har forandret deg en del siden den gangen?

– Ja, jeg håper da det, smiler hun.

– BLE LAGT MERKE TIL

I tillegg til å være det første bildet TA har av en håndballspillende Emilie Hegh Arntzen, er det også illustrerende for oppveksten til den nå 20 år gamle storskytteren. Håndball. Og mamma.

For Hanne Hegh var datterens trener i store deler av barndommen. På Stord og i Skien.

– Først startet hun med svømming og fotball, før det ble håndball i 3. klasse, mener jeg å huske. Etter at vi flyttet fra Stord til Skien, begynte hun i Gulset. Der hadde de allerede en trener, men året etter tok jeg over igjen, forteller Hanne.

– Emilie var alltid litt foran de andre på 8-, 10- og 12-årsnivå. Hun var en som ble lagt merke til av andre. Jeg tror det først og fremst handler om at hun har et voldsomt konkurranseinstinkt. Hun ville skyte hardest, løpe fortest og hoppe høyest. I tillegg til at hun har vært i håndballhallen siden hun var liten jente, forteller Hanne. Emilie syns det har vært bra å mamma som trener.

 – Men det var greit å bytte da det skjedde og. Med pappa (Gjerpen-trener Ketil Arntzen red.anm.) har det alltid gått bra å ha det foreldre/trener-forholdet. Det ble kanskje for tett med mamma, samtidig som jeg var i en alder der jeg syns mye av det mamma gjorde var teit. Men jeg er selvfølgelig veldig glad for at hun startet opp håndballaget på Stord den gangen, sier Emilie.

FANTASTISK HØST

Familien Hegh Arntzen har kommet langt siden den første håndballtreningen på Stord. Etter å ha figurert på alle aldersbestemte landslag siden 15-årsalderen, og hamret inn mål på bestilling for Gjerpen, satte hun i høst seg på flyet til Trondheim.

Byåsen og eliteseriespill var steget som nok måtte tas, men som mange var spente på, inkludert Emilie selv. Uten at hun egentlig hadde noe å frykte. For det har gått som en drøm. I øyeblikket ligger hun på 9. plass på toppscorerlisten i eliteserien, med et snitt på 5,1 mål per kamp. I høst kom også a-landslagsuttaket. Og nå – EM-spill.

– Jeg, eller vi, forsøkte å forberede henne på at det steget fort kunne bli utfordrende. Vi var innstilt på at hun skulle gå litt i skole hos Raja Toumi (tidligere Gjerpen-spiller) i Byåsen og lære av henne det første året. Men på grunn av skader og graviditet hos flere av Byåsen-spillerne, har hun plutselig figurert i førsteoppstillingen, sier Hanne.

– Det har skjedd mye på kort tid. Jeg visste at Thorir Hergeirsson og Mia Høgdahl ville at jeg skulle dra til en eliteserieklubb i sommer. Målet var å stabilisere meg der, og fortsette å være med på rekruttlandslaget. Etter Golden League-uttaket, har det bare tatt av, forteller Emilie.

TROR PÅ SEMIFINALE

Mamma Hanne har opplevd mesterskap med flagget på brystet tidligere. Søndag feide Norge Romania av banen under åpningskampen i årets mesterskap. Emile fikk ikke spilletid under dette oppgjøret.

– Thorir må satse på noen utvalgte for å sette laget tidlig, så jeg tror Emilie får en rolle der hun må sitte på benken og være klar når sjansen kommer. Det kan være krevende. Jeg husker at Susann Goksøyr satt på tribunen i 1988. Alle har vært der, sier Hanne som tror følgende: – Jeg håper på en semifinale. Det gjør Emilie og.

– Det er vi gode nok til.

Artikkeltags