– Vålerenga åpner for å selge Lekven

USIKKER FREMTID? Vålerengas Magnus Lekven kan være på vei bort fra Vålerenga.Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

USIKKER FREMTID? Vålerengas Magnus Lekven kan være på vei bort fra Vålerenga.Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Artikkelen er over 2 år gammel

OSLO: Skiensgutten Magnus Lekven (30) kan være på vei bort fra Vålerenga. Det skriver Nettavisen.

DEL

Avisen melder at Vålerenga jobber aktivt for å rydde opp i stallen, og at fire navngitte spillere kan forsvinne allerede i vinter.

Nettavisen erfarer at Ronny Deila og Oslo-klubben åpner for å selge unna flere av klubbens mest profilerte spillere, og skriver at Henrik Kjelsrud Johansen (24), Magnus Lekven (30), Fitim Azemi (25) og Daniel Berntsen (24) ikke lenger skal være i klubbens fremtidsplaner.

Taus

VIFs sportslige leder Jørgen Ingebrigtsen er ordknapp når Nettavisen ber ham kommentere saken.

– Vi kommenterer aldri spillerlogistikk inn eller ut før det eventuelt har skjedd noe, og da kommenterer vi det i egne kanaler. Men det er interessant at du sier dere vet dette, sier Ingebrigtsen.

– Er det feil (at de fire er på vei bort)?

– Som sagt, jeg kommenterer ingen navn inn eller ut.

– De fire spillerne som nevnes, er de klare over at de kan være på vei bort fra klubben?

– Svaret er akkurat det samme, og jeg vet ikke hvor du har de navnene fra. Om dere vet at de kan være på vei ut, det blir superspekulativt. Alle som er i stallen er til salgs for rett pris, og sånn er det med alle klubber. Men jeg kommenterer ikke enkeltnavn i spillerlogistikk, sier Ingebrigtsen til Nettavisen.

– Høy lønn

Magnus Lekven spilte flest kamper av de fire nevnte spillerne forrige sesong, og var en viktig del av Oslo-klubben gjennom hele 2017-sesongen. Lekven var på banen i 26 kamper.

Nettavisen skriver at Lekven skal ha en såpass høy lønn at VIF nå vil lempe ham videre til en ny klubb. Lekven har kontrakt med Vålerenga ut 2020-sesongen.

Nettavisen har vært i kontakt med Lekvens agent Stig Lillejord, og han sier følgende:

– Alle spillere er vel i prinsipp til salgs både i Vålerenga og andre klubber om prisen er rett. Jeg har løpende kontakt med Vålerenga og det har ikke vært et tema at Magnus skal selges fra klubben, sier Lillejord.

Gammel kjenning

Henrik Kjelsrud Johansen, som er en annen spiller som nevnes med en usikker framtid, er en annen gammel Odd-kjenning. Spissen forlot skiensklubben til fordel for Vålerenga i forkant av 2016-sesongen, etter å ha vært på utlån i Fredrikstad.

PS! Det har foreløpig ikke lyktes TA å få en kommentar fra Magnus Lekven.

Artikkeltags