Det er Celtic som melder dette på sine egne nettsider onsdag formiddag.

Deila har selv valgt å si opp kontrakten med klubben. Han har vært på en rullerende ettårskontrakt med Celtic etter at han kom til klubben, men denne vil altså ikke bli fornyet når inneværende sesong er over.

Tapte mot Rangers

- Det er viktig at klubben kommer først i stedet for at alt fokus dreier seg om meg. Forhåpentligvis kan laget og klubben nå fokusere på den viktige perioden inn mot sesongslutt, sier Deila til Celtics egne nettsider.

Ronny Deila er på vei til å føre klubben til et nytt seriegull, men da klubben i helga røk ut av cupen mot erkerivalen Glasgow Rangers så begynte det virkelig å bli hett rundt ørene til Deila. Porsgrunnsmannen har også blitt sterkt kritisert av supportere og journalister da han ikke har klart å føre storklubben til Champions League-deltakelse de to sesongene han har ledet klubben.

- Ønsker han lykke til

Celtics styreformann, Ian Bankier, sier dette:

- Jeg vil takke Ronny for hans bidrag til klubben, og på vegne av styret vil vi ønske han all lykke til for fremtiden

Deila kom til storklubben i Glasgow for to år siden.

- Det har vært noen flotte stunder, og jeg er veldig glad for at vi har klart å skaffe noen titler til klubben, sier Ronny Deila.

- Det har også vært noen skuffende tider, vi har ikke alltid klart å oppnå det vi hadde håpet på og jeg er realistisk og ærlig nok til å innrømme det - men jeg vet at spilleren, jeg selv og resten av staben min alltid har gitt alt for å oppnå suksess for våre supportere.

Kjente navn som David Moyes og Alan Stubbs er ryktet til å være de største favorittene til å overta managerjobben i Celtic.