Må reparere banen igjen

MÅ GRAVE: Pors har hatt sine problemer med kunstgresset på stadion. Nå må dekket på hovedbanen opp igjen. Forhåpentligvis klarer de seg ute at a-kamper må omberammes.

MÅ GRAVE: Pors har hatt sine problemer med kunstgresset på stadion. Nå må dekket på hovedbanen opp igjen. Forhåpentligvis klarer de seg ute at a-kamper må omberammes.

Artikkelen er over 1 år gammel

PORSGRUNN: Pors trodde at kunstgressproblemene ble borte med nytt dekke, men nå i alle fall deler av banen opp til reparasjon igjen.

DEL

I 2003 la Pors kunstgress for første gang, men i løpet av kort tid ble det klart at dreneringen ikke fungerte som den skulle. I mange år hadde klubben store problemer med overvann. I 2014 la de et flunkende nytt teppe og trodde problemene var over. Men igjen dukket det opp ting. Varmeelementene under kunstgresset fungerte ikke som de skulle.

I vinter for eksempel, har de ikke fått fyrt i det hele tatt - kun saltet.

Nå må leverandøren av gresset og varmeelementene rydde opp.

– Hvor mye som må opp, vet vi ikke ennå. Det er 220 varmeelementer under gresset og de må testes én for én før vi vet hva som er problemet og omfanget. Om tre ukers tid vet vi mer, sier Roy Martinsen i Pors IF.

Pors er imidlertid ikke de eneste som har opplevd problemer. 10-12 andre norske klubber sliter med de samme problemene. Nå har leverandøren sagt de skal ordne opp.

– Vi vet som sagt ikke hvor omfattende problemene er, men jeg regner med at banen nok blir utilgjengelig i en uke eller to mens reparasjonene foregår. Håpet er å få gjort det i sommer mens a-laget har ferie slik at vi slipper å omberamme kamper, men i den perioden er det nok flere klubber som ønsker å få det gjort, sier Martinsen.

Artikkeltags