Solli legger opp

FERDIG: Jan Gunnar Solli er ferdig som toppspiller.
Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix

FERDIG: Jan Gunnar Solli er ferdig som toppspiller. Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

OSLO: Jan Gunnar Solli (34) har bestemt seg for å legge opp som profesjonell fotballspiller. Treungen-mannen har signert en arbeidsavtale med Fotball Media.

DEL

Solli, som har hatt en spillerkarriere i Odd, Rosenborg, Brann, New York Red Bulls og Hammarby, slapp nyheten på sin egen Facebook-side tirsdag.

- Fotball er en utrolig fin sport som jeg har hatt gleden av å være en del av helt til desember 2015, hvor jeg da avsluttet min karriere i Hammarby i Stockholm. 
Jeg kunne spilt noen år til, men det er nå slik at alt har en begynnelse og slutt. Denne jobbmuligheten jeg fikk nå, og det faktum at det vil bli lettere å kombinere min andre store lidenskap, ble avgjørende for mitt valg, skriver Solli.

Solli ble for alvor et kjent navn i fotball-Norge da han fikk sitt gjennombrudd i Odd på starten av 2000-tallet. I 2003 ble han solgt til Rosenborg, før ferden gikk videre til Brann i 2007. I 2011 pakket han kofferten og reiste til New York Red Bulls, der han blant annet var lagkamerat med Thierry Henry. Mot slutten av karrieren har han spilt for Vålerenga og svenske Hammarby.

Telemarkingen står, ifølge Wikipedia, bokført med 40 landskamper for Norge.

- En ny tøff utfordring

34-åringen, som fyller 35 i april, ser fram til å starte i jobben hos Fotball Media.

- Fotball Media er eid 50 prosent av NFF og 50 prosent av NTF. Jeg gleder meg til en ny tøff utfordring i livet mitt, hvor jeg får muligheten til å jobbe med veldig mange dyktige folk. Jeg tar med meg engasjement, glød og ståpåvilje inn i jobben som har en ganske bratt læringskurve, skriver Solli.

- Hovedfokuset mitt ligger på å være prosjektleder for Gir tilbake, som er ett samfunnsprosjekt i regi av Canal Digital, i tett samarbeid med NTF og NFF. Hvor de støtter fotballprosjekter som bidrar til å heve kvaliteten i treningshverdagen til barn og unge med opptil 50 000 kroner, forteller han.

Artikkeltags