Gå til sidens hovedinnhold

Takker Heistad med gratiskamp

Inviterer 7600 på Start-kampen

Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: Har du riktig postnummer, får du gratis inngang på søndagens Odd-kamp mot Start. Uten at det har noe med det sviktende publikumsoppmøte å gjøre.

Det handler i stedet om å takke IL Hei, og alle talentene grønntrøyene har levert til Odd de siste årene. I sist hjemmekamp mot Sarpsborg 08 startet tre ekte heistadgutter oppgjøret, og ettersom Odin Bjørtuft kom inn til sin debut på slutten, avsluttet skienslaget med hele fire spillere som er flasket opp i bydelsklubben fra Porsgrunn.

– Det er helt unikt, så unikt at jeg ikke trodd det har skjedd før på dette nivået - i alle fall ikke i nyere historie, sier daglig leder Einar Håndlykken og påpeker at tradisjonsrike klubber som Start og Rosenborg stilte uten lokale spillere fra start den samme eliteserierunden.

Det ønsker Håndlykken og kompani nå å gjøre stas på. Derfor inviterer de alle med bosted på Heistad, det vil si de med postnumre 3940, 3941, 3942 0g 3943 til søndagens hjemmekamp mot Start - kostnadsfritt.

Mange fra Porsgrunn

Porsgrunn kommune er også med på «spleiselaget» med en symbolsk sum for å hedre det gode arbeidet som har blitt gjort og som fortsatt gjøres på anlegget «Heibury».

– Det er en bydel hvor alle stiller opp. Frivilligheten står sterkt her. Derfor syns vi det var en god idé å bli med på dette, sier porsgrunnsordfører Robin Kåss.

Kåss syns i tillegg det er stas at så mange porsgrunnsgutter fyller opp Odd-laget. I tillegg til Espen Ruud, Vegard Bergan, Markus Kaasa og Odin Bjørtuft, er også Fredrik Nordkvelle og Sondre Rossbach fra «hans» by.

– Det er utrolig morsomt at Porsgrunn fostrer så mange gode fotballspillere. Det har vel vært Odd-kamper der halvparten av spillerne kommer fra Porsgrunn.

– Vi syns det er veldig morsomt at Skien holder stadion og støtter såpass opp under en porsgrunnsklubb, smiler Kåss.

– Det er raust!

Nestleder i IL Hei, Morten Kjørholt Pettersen, forteller hvordan klubben bruker Hei-guttene på Odd for å inspirere de unge spillerne i klubben.

– I garderobene våre henger draktene til disse guttene. Det viser guttene og jentene at det er mulig å lykkes. Det starter her også kan man reise videre for å lykkes på toppnivå. Det er en motivasjon, spesielt for dem som ønsker å trene litt ekstra og gjøre litt mer ut av det, sier Kjørholt Pettersen.

Odd vil kontrollere

Håndlykken hevder stuntet ikke har noe med det sviktende antallet publikummere på Skagerak arena og i eliteserien generelt. Odd for eksempel, har «tapt» over 2000 tilskuere på sine hjemmekamper så langt denne sesongen sammenliknet med i fjor.

– Nei. Det er ikke ofte vi gjør sånne stunt, og vi gir sjeldent bort noe gratis. Vi tenkte bare at vi måtte gjøre noe på dette fenomenet, og få til noe for befolkningen og miljøet på Heistad og da er dette det vi kan bidra med.

Rent praktisk, for dem som bor på Heistad og ønsker seg på kamp, så må man møte opp i billettluka på Skagerak arena med legitimasjon og et papir eller annen dokumentasjon som sier at du bor på Heistad, for å få en gratisbillett. Det kan skje både i forkant av kampen eller på selve kampdagen.

Og siden det totalt bor 7600 mennesker på Heistad, så oppfordrer den daglige lederen folk om å sikre seg billett i god tid før kampstart søndag.

Han er heller ikke bekymret for at noen vil jukse seg inn.

– Vi kommer til å ha en kontroll, men det vil sikkert være mulig å lure systemet. Men det er ikke poenget her. Hvis noen vil det, så ja vel. Vi må være rause på en sånn dag, sier han.