Laguttaket mot Molde beviste hvor viktig kveldens kvartfinale er. Under gårsdagens lette økt, fikk vi bekreftet hvor mye cupen betyr for Odd. Trener Dag-Eilev Fagermo ville ikke si mye om laguttaket. Det ville heller ikke noen av spillerne eller de i støtteapparatet. Grunnen er enkel; Odd vil ikke gi Sarpsborg noen fordel før kampen.

22-åringen har spilt for Odd i hele sitt liv, og Emil Jonassen har imponert hver gang han har fått tillit den siste måneden.

Jonassen var førstevalget helt til han fikk en hjernerystelse og Grøgaard kom inn og imponerte på direkten borte mot Molde.

I to år har Grøgaard vært Fagermos førstevalg, og Jonassen var for bare én måned siden klar på at han ville bort.

Åpner for å bli

Det toppet seg da han ble benket i cupkampen borte mot Vindbjart, og så i hjemmekampen mot Åsane. Både Bodø/Glimt og Brann ville hente ham, men Odd sa nei.

Så ble kampprogrammet enda tettere, og Emil Jonassen fikk muligheten og vokste med oppgaven. Defensivt har han alltid vært suveren, men nå sitter også det offensive.

– Det er kort vei mellom himmel og helvete i fotball. Det er jo spilletid jeg trenger og vil ha, så du kan godt si at situasjonen har forandret seg. Jeg vil helst spille minst én kamp i uka, og sammen med laget har jeg spilt bra. Det gir selvtillit, forteller han, som har kontrakt med Odd ut denne sesongen.

– Hvis det fortsetter som nå, vil du da forlenge med Odd?

– Det vil helt klart være et alternativ, svarer Emil Jonassen.

– De er to veldig gode venstrebacker. Vi trenger konkurranse om plassene, og det skjerper både Emil og Thomas. Og sånn er det på flere plasser, sier Dag-Eilev Fagermo.