- Har ingen erstattere

FOTO: TROND REIDAR TEIGEN, SCANPIX

FOTO: TROND REIDAR TEIGEN, SCANPIX

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

OSLO/SKIEN: Fotballekspert Joacim Jonsson trekker fram lovordene om skiensgutten Fredrik Oldrup Jensen.

DEL

(Nettavisen): Odd-maskineriet har startet årets tippeligasesong i et imponerende tempo. Etter sesongens sju første kamper står hvittrøyene bokført med 14 poeng, og ligger plassert som nummer to på tabellen.

Skal vi tro fotballekspert Joacim Jonsson, er en av hovedårsakene til Odd-suksessen en spiller som ikke har for vane å notere seg for mange målpoeng. Jonsson trekker fram midtbaneeleganten Fredrik Oldrup Jensen som en nøkkelspiller for telemarkslaget.

- Han er ekstremt trygg med ballen og god til å sette i gang angrep fra sin dype midtbaneposisjon. Han er dyktig til å tre opp indreløpere slik at de får ballen rettvendt i mellomrom. Videre er han god på å lese spillet og balansere midtbanen defensivt, skryter Jonsson til Nettavisen.

 Hyggelig å bli lagt merke til

Når Oldrup Jensen blir gjort klar over rosen, reagerer han på ydmykt vis.

- Det er veldig hyggelig å høre. Men i Odd er vi et kollektiv – det er elleve mann som spiller sammen. Men det er selvfølgelig hyggelig at folk legger merke til at jeg gjør det bra, vedgår telemarkingen til Nettavisen.

Han har gjennom de siste fire sesongene befestet sin posisjon som fast inventar i Dag-Eilev Fagermos trekløver på midten. I spann med Fredrik Nordkvelle og Jone Samuelsen har han dannet Odd-trenerens foretrukne midtbanekonstellasjon. Selv om Fagermo har spillere som Ardian Gashi og Oliver Berg i bakhånd, påpeker Jonsson at laget er sårbart dersom Jensen skulle bli skadet.

- Odd har en bred stall, men ikke noen erstattere som innehar Oldrups egenskaper. Han er selve limet i spillet – han er den som smører Odds angrepsspill, sier den svenske fotballeksperten.

- Veldig viktig

Odd-sjef Fagermo skryter også av spilleren sin, som har ansvaret for å diktere tempoet i spillet og alltid være tilgjengelig som pasningsalternativ. Men han er også oppmerksom på at Jensen kan være litt for dristig, noe han hevdet etter søndagens kamp mot Lillestrøm.

- Han er veldig viktig. Men i dag (søndag, red.merk.) så åpner han de to rommene som er foran midtstopperne. Der har han vært veldig god i år, men i dag så åpner han de rommene litt for tøft. Men ellers har han vært veldig god, fastslår Fagermo.

På spørsmål om hvilke kvaliteter han anser som Jensens viktigste, svarer han kort og konsist.

- Det er vinnertypen. Pasningsspilleren, sier han.

Ingen mester på målpoeng

Hvittrøyenes nummer 20 har gått gradene i Odds juniorakademi, og har tilbrakt hele sin aktive karriere i klubben fra Telemark. 22-åringen har imidlertid ikke hatt for vane å utmerke seg når det kommer til antall målpoeng. På 96 opptredener i Tippeligaen står han bokført med beskjedne fire nettkjenninger og fire målgivende pasninger, ifølge tall fra altomfotball.no.

Når Jensen blir konfrontert med det nøkterne antallet målpoeng, innrømmer han at han havner litt for sjeldent i målprotokollen.

- Det er litt for lite. Jeg skulle gjerne hatt et mål her i dag (søndag, red.merk.). Men jeg spiller i en litt dyp rolle, så jeg kommer ikke til så mange muligheter. Jeg skulle gjerne putta på et par til på den statistikken, erkjenner han.

Akkurat det sier Fagermo seg enig i.

- Han hadde et par muligheter mot Lillestrøm. Han kan absolutt utvikle seg der, sier Odd-sjefen.

Neste mulighet til å treffe nettmaskene for Oldrup Jensen i Tippeligaen kommer søndag 1. mai, når Odd gjester Stabæk på Nadderud Stadion. Før den tid skal imidlertid telemarkingene ut i cupens andre runde, der de møter FK Tønsberg til dyst på Tønsberg Gressbane.

Artikkeltags