«Fra (brukbar) tippeligaspiller til nettroll» - Forfatter fyrer løs mot Odd-spiller på Twitter

Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN/SVERIGE: Odd-spiller Fredrik Oldrup Jensen kritiserte forfatter og kronikør, Aslak Nore, sitt omstride innlegg «Les Miserables». Da ble han kalt «nettroll» av forfatteren.

DEL

- Nei takk, til en revolusjon i norsk fotball, @aslaknore. Ja, takk, til sensur av avisinnlegg, blottet for innsikt, skrev Fredrik Oldrup Jensen på Twitter onsdag kveld.

Oldrup Jensens Twitter-innspill ble skrevet som en reaksjon på Nores kronikk i VG «Les Miserables». I dette innlegget fyrer Nore løs på Norges fotballforbund. Forfatteren kritiserer NFFs håndtering av Bersant Celina-saken, som kort fortalt går ut på at fotballforbundet burde sørget for at Manchester City-spiller Celina valgte det norske landslaget, ikke Kosovo som han nå har gjort. Nore mener det ikke er plass for annerledestenkende og outsidere i NFF-systemet, og mener landslaget vil tape på dette på sikt.

- Minoritetsspillere som Celina representerer for dem noe fremmed, en finger i ansiktet, en holdning som bryter med den sosialdemokratiske idrettskonsensusen. Derfor klarer man ikke å beholde dem. I det inntørkede elveleiet som er norsk talentutvikling kan det vise seg skjebnesvangert, skriver Nore i VG.

Oldrup Jensen er uenig, og luftet sin mening om saken på Twitter. Da fikk han følgende krasse svar fra Nore på det sosiale mediet.

- @FredrikOldrup fra (brukbar) tippeligaspiller til nettroll....Ingen heldig utvikling, smeller det fra Nore.

TA var torsdag i kontakt med Nore for å få en forklaring på hans karakteristikk av Oldrup Jensen som nettroll.

- Jeg avstår fra å kommentere den saken noe ytterligere. Twitter har sin egen sjargong, sier forfatteren på telefon fra Frankrike.

Men tweeten til Nore fikk flere andre Twitter-brukere til å reagere.

- @aslaknore @FredrikOldrup trenger man egentlig svare døvt når en tippeligaspiller (endelig) engasjerer seg i diskusjonen?, skriver Vegard Vaagbø.

Også Oldrup Jensens medspillere gikk ut for å ta midtbanestrategen i forsvar.

- Denne godeste Nore har noen halvgode poeng, men mest sleivskudd over mål!, skriver Ole Jørgen Halvorsen.

- Sjeldent jeg er enig med deg, Oldrup, men for en gangs skyld har du min fulle støtte, skriver Lars-Kristian Eriksen. 

Fredrik Oldrup Jensen sier dette om å bli kalt nettroll:

- Jeg har ikke lyst til å si så veldig mye om det. Jeg synes Nore var litt krass i måten han omtalte flere spillere på i VG-stykket, men utover det har jeg ikke behov for å si noe mer, sier Fredrik Oldrup Jensen til TA.

Artikkeltags