– Det ble for puslete

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN (Odd – Lillestrøm 1-1): Generalprøven mot Lillestrøm endte 1-1 lørdag ettermiddag. – Det ble for puslete og vi fikk ikke det trykket vi skal ha, mener Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

DEL

Odd styrte det mest av kampen, men hjemmelaget slet med å bryte ned et kompakt og lavtliggende Lillestrøm-lag. Mot kampens gang var det da også gjestene som tok ledelsen. Espen Ruud lagde frispark og pådro seg gult kort, og frisparket endte hos LSK-kaptein Erling Knudtzon og 0-1. Da var det spilt 38 minutter.

Her kan du se hele kampen igjen (For våre pluss-lesere)

Odd var best, men skapte lite. Innleggene ble for få, og de fleste hadde for dårlig kvalitet. Unntakene var få, men Bentley kom til et par bra legg og Olivier Occean og Rafik Zekhnini var begge nære scoring før pause.

I 2. omgang fortsatte Odd med å styre spillet, og etter hvert kom også sjansene. Fredrik Nordkvelle var nær da han fra skrått hold kom til et skudd, men den gode Lillestrøm-keeperen, Arnold Origi, reddet mesterlig.

32 minutter før slutt kom Henrik Kjelsrud Johansen inn for Rafik Zekhnini. Kjelsrud Johansen tok over rollen som midtspiss, mens Olivier Occean ble trukket ut til venstre. Det ga mer trykk i alt Odd gjorde, og både Kjelsrud Johansen og Occean kom til sjanser og halvsjanser, og det var sistnevnte som utlignet etter 71 minutter da han fikk hodet på det som så ut som et skudd fra Jone Samuelsen.

Samuelsen spilte for øvrig sine første 90 minutter siden kampen mot CSKA Moskva 27. januar.

Foto:

– Jeg trengte denne kampen, og det så du vel, smiler midtbanespilleren, som har slitt med en vond rygg. Den er helt bra nå, og Samuelsen skal være klar til serieåpningen mot Rosenborg neste lørdag.

– Denne kampen var viktig for meg, og det var tyngre enn vanlig. Jeg trengte en skikkelig gjennomkjøring. En god treningsuke nå, og jeg er klar, sier han.

Etter Occeans utligning presset Odd på for seiersmålet, men det ble bare med noen halvsjanser.

– Vi ble for puslete og vi fikk ikke det trykket vi skal ha. Lillestrøm gjør det de kan for å trekke ned tempoet, og det klarer de. Mot Rosenborg blir det noe helt annerledes. Da blir det to lag som vil angripe, men vi trengte denne kampen, sier Fagermo.

Han synes det ble bedre da Henrik Kjelsrud Johansen kom inn.

– Occean scoret og Henrik kom inn og skapte større trykk. Men vi kom til for få innlegg da vi hadde begge på banen, sier Fagermo.

– Vurderer du å starte med begge mot Rosenborg?

– Det skjer nok ikke, men det er noe vi kan gjøre utover i kampen, svarer Odd-treneren.

Odd gjorde hele sju bytter og det var kun Sondre Rossbach, Steffen Hagen, Jone Samuelsen og Olivier Occean som spilte hele kampen.

- Vi hadde kanskje fem sjanser og burde scoret flere, men dette var god trening. Og så får jeg selvsagt litt ekstra selvtillit av å score, sier målscorer Occean.

Artikkeltags