Alt du trenger å vite om Odds motstander

Litex Lovech, Bulgaria

Litex Lovech, Bulgaria Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

LA MANGA: Odd møter Litex Lovech klokken 16.00.

DEL

Litex Lovech, eller bare Litex for kort, kommer fra byen Lovech og spiller sine hjemmekamper på Lovech stadium.

Laget ble, som TA skrev i forrige uke, kastet ut av seriespillet etter at spillerene gikk av banen under kampen mot Levski Sofia i desember. Spillerene og ledelsen protesterte mot dommeren, og viste sin misnøye med å forlate banen. Det falt ikke i god jord hos det bulgarske fotballforbundet som fulgte opp med å sparke laget ut av seriespillet.

Klubben ble grunnlagt i 1921, og har leverte fire seriemesterskap og fire cupgull. Laget spiller i oransje hjemmedrakter og grønne bortedrakter.

Litex-laget har også et norsk innslag i troppen. Norskamerikaneren, Bjørn Maars Johsen, med en fortid i Vålerenga, Tønsberg og Kjelsås er spiss i klubben.

Litex har hatt flere bulgarske legender på lønningslista. Både Hristo Stoichkov og Krasmir Balakov har vært trenere i klubben i perioden fra 2012-2015. Nå er det Lyuboslav Penev som er klubbens manager.

Litex Lovech ligger som nummer 250 på UEFAs klubbranking.

Dersom du er glad i engelsk fotball så husker du kanskje navnet Sveotslav Todorov? Bulgareren, som var innom klubber som West Ham, Portsmouth, Charlton og Wigan ble hentet til England fra nettopp Litex. Etter å ha banket inn 34 mål på 70 kamper la West Ham inn bud som ble akseptert.

Litex Lovech møter Odd til kamp på La Manga klokken 16.00 i dag, mandag. Laget spiller også mot Strømsgodset førstkommende fredag.

Artikkeltags