På Pors stadion var det klart for Gumpens Auto Cup, en cup som så sin opprinnelse på 1980-tallet, men nå under nytt navn.

130 lag var på plass, og hundrevis av spillere i alderen 6 til 13 år.

Trykk på bildeserien til høyre i artikkelen.

- Den første dagen har vært helt strålende, sier Kyrre Jansen i Pors Grenland til TA. Han er veldig godt fornøyd med 130 deltagende lag.

Med kamper fra 09.00 om morgenen til 17.00 på ettermiddagen, totalt nesten 400 kamper, er det hektiske dager for arrangørene.

- Men dett er bare gøy. Dugnadsfolket er strålende, og til og med folk som ikke har med barn her lenger kommer for å bidra. Det er imponerende, roser Jansen, som opplyser at alle klubbens lag, inkludert A-laget, stiller på dugnad denne helga.

Gumpens Auto Cup fortsetter i morgen.

Eventyr på Sport

De kaller det «Vårens vakreste eventyr», og det kan heller ikke ha vært langt unna sannheten da Snøgg arrangerte Hjartdalbanken Cup på Sport (hjemmebanen til Snøgg) i dag.

- Det har vært en flott dag med mange fotballglade barn, sier styreleder i Snøgg fotball, Geir Etholm, til TA.

23 lag var på plass og spilte kamper i 5’er- og 7’er-fotball. Cupen har ikke blitt arrangert de to siste årene, men nå håper klubben å arrangere hvert år fremover.

- Tidligere var denne cupen på høsten, men nå valgte vi våren. Vi hadde håpet på flere lag, men tror at det hjelper når vi får holdt på et par år, sier Etholm, som gledet seg over at porgsunnsklubben Hei var på plass.

- Det er morsomt at en klubb fra Grenland kommer hit, sier Etholm.