Dette får «Mini» til å riste på hodet

Lillestrøm  20151011.
Siste trening på norsk jord før avreise til Em kvalifiserin i Italia. Jone Samuelsen med en liten skade.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Lillestrøm 20151011. Siste trening på norsk jord før avreise til Em kvalifiserin i Italia. Jone Samuelsen med en liten skade. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

ROMA : Mange av de norske landslagsspillerne velger å trene uten leggskinn. Det får gamle helter til å riste på hodet.

DEL

Slik har det vært på mange lag i alle år. Fotballspillere flest liker rett og slett bedre å spille uten. Men nå er mangelen på bruk av leggskinn blitt et lite samtaleemne blant både eksperter, tidligere landslagsspillere og journalister under denne landslagssamlingen.

Det skriver Nettavisen.

Det er to spørsmål som går igjen:

- Er det ikke mer kamplikt å spille med leggskinn også på trening?

- Tar man ikke unødvendige sjanser når det kommer til skader rett før kamp?

MINI REAGERER

TV 2-ekspert og tidligere landslagsspiller Mini Jakobsen er en av dem som har reagert. Han mener det er blitt en ukultur på landslaget.

- Vi måtte trene med leggskinn da jeg var på landslaget. Vi hadde faktisk ishockeyleggskinn i min tid. Vi hadde «Jofa» som er en ishockeyutstyrsleverandør, de leverte fotballeggskinn til oss på landslagslaget, forteller Mini.

Han kommer raskt på en aktuell historie.

- På treningen her om dagen fikk Jone Samuelsen seg en kakk på leggen. Det artige er at Dag-Eilev (Fagermo) sto på treningen og sa at «Jone alltid spiller med leggskinn». Men så sa Jone «faen, jeg blir påvirket av de andre som ikke bruker det». Han fikk seg en kakk på leggen i går og brukte ispose. Det er noe som gjør vondt der og da, man blir ikke skadet. Men selvfølgelig skal man spille med leggskinn på treningen, sier Mini.

Han får støtte av en annen tidligere landslagsspiller, nemlig Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

- Jeg mener at man bør trene med leggskinn, sier Rekdal til Nettavisen.

- Det er ikke sikkert at det skjer noe, men skulle det skje noe så er det dumt, sier mannen bak Norges mest berømte spark på en ball.

Han krever at sine egne spillere på Vålerenga beskytter seg.

- Det spørs hva slags intensitet man har, om man har kontakt eller ikke, i og med at det er kort tid mellom kampene, men vi trener med leggskinn i Vålerenga, legger han til.

- SMAK OG BEHAG

Celtic-proff Stefan Johansen er ikke redd for å trykke til i dueller. Han mener uansett at dette er en ikke-sak.

- Det er vel avhengig av hvordan type økt det er. Man skal jo heller ikke være veldig ute etter å skade folk på trening, det er ofte roligere på trening enn det er i kamp. Man går ikke ekstra hardt inn i en duell på trening, sier Johansen til Nettavisen.

- Blir det ikke mer kamplikt med leggskinn?

- Det er smak og behag. Noen liker å spille med store, noen liker små, noen liker å spille uten. Jeg er nok feil mann å spørre, det er bare en følelsessak, sier Johansen.

- KUNNE VÆRT FLINKERE

Berisha blir svar skyldig når vi spør hvorfor han dropper leggbeskyttere på treningsfeltet.

- Jeg vet ikke. Vi gjør ikke det i klubben min, så det er derfor jeg ikke har gjort det her, sier Berisha til Nettavisen.

- Det kan alltid skje ting, men det kan sikkert også skje når man bruker leggskinn. Jeg vet ikke. Det er sikkert bedre å bruke det, humrer han.

Søderlund mener mye av det samme.

- Vi prøver å passe på under trening at vi ikke ødelegger hverandre, så da er det ikke så farlig som i en kamp, men kanskje vi burde ha vært flinkere til å bruke det, innrømmer han.

Uansett virker det som Per-Mathias Høgmo har unnsluppet de verste skadene før kampen mot Italia. Den har avspark 20.45.

Der skal Norge kjempe om EM-plass. Med leggskinn!

Artikkeltags