Shala lånes ut i et halvt år

BYTTER KLUBB: Herolind Shala har vært mye skadet etter at han dro fra Odd til Sparta Praha i vinter. Nå lånes han ut til en annen tsjekkisk klubb, Slovan Liberec. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

BYTTER KLUBB: Herolind Shala har vært mye skadet etter at han dro fra Odd til Sparta Praha i vinter. Nå lånes han ut til en annen tsjekkisk klubb, Slovan Liberec. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

PRAHA: Sparta Praha-spiller Herolind Shala (23) lånes ut til Slovan Liberec i seks måneder.

DEL

Det er 23-åringens agent, Thomas Skilbred, som bekrefter at Shala nettopp har signert en utleieavtale med Slovan Liberec.

– «Lindi» lånes ut for et halvt år, sier Skilbred, som forteller at Shala har fått gode betingelser i klubben som vant den tsjekkiske ligaen i 2011/2012.

– Han går ikke ned i lønn, og får leilighet av klubben som han disponerer i seks måneder. I tillegg har han fått kontraktsfestet spilletid, så lenge han er skadefri, sier Skilbred.

– Var litt skeptiske

Shala gikk fra Odd til Sparta Praha i vinter, og storklubben ønsker ikke å risikere at den tidligere Tollnes-, Notodden- og Odd-spilleren blir sittende mye på benken i høstsesongen.

– De ønsker å ha «Lindi» tilbake når Borek Dockal forlater klubben i januar. Sparta har også hentet en annen god «10-er», så de ønsket ikke å risikere at «Lindi» får lite spilletid, sier Skilbred, som videre forteller at Shala trengte betenkningstid før han undertegnet avtalen.

– Vi var litt skeptiske til om et utlån er det riktige, men vi mener vi har kommet fram til en god løsning, sier Skilbred, før han fortsetter:

– Vi ser positivt på at Sparta Praha har fokus på at «Lindi» trenger spilletid.

Har slitt med kneskade

Albanias landslagssjef var også med i valget av ny klubb.

– Vi valgte Slovan Liberec på anbefaling fra landslagstreneren. Spilletid er viktig for «Lindi» med tanke på landslagsplassen. Albania ligger godt an til å kvalifisere seg for EM neste år, sier Skilbred.

Videre opplyser agenten at én Bundesliga 2-klubb, samt tre andre tsjekkiske klubber, ønsket Shala.

– Vi valgte den av de tsjekkiske klubbene som innehar best nivå, sier Skilbred.

Shala, som har kontrakt med Sparta Praha ut 2016/2017-sesongen, startet de fem første kampene for hovedstadsklubben i vår, før en lårskade satte ham ut av spill fram til sommeren.

Shala selv var ikke tilgjengelig for en kommentar i går.

Artikkeltags