Celtics kjendissupporter Rod Stewart var svært kritisk til Deila da Celtic for andre år på rad under nordmannen feilet i forsøket på å nå gruppespillet i Champions League.

Stewart uttaler ifølge BBC at Deila har tatt seg vann over hodet, men nå slår nordmannen tilbake.

- Når man ikke tilfredstiller kravene som finnes i en klubb som Celtic, er man nødt til å vise hva man står for. Men man må få en mulighet til å gjøre det, en mulighet til å få kritikerne til å svelge ordene sine, sier Deila til kanalen.

- Håper å møte ham igjen

Ser man bort fra de europeiske turneringene, har den gamle Godset-sjefen hatt suksess i Celtic.

Han vant cup- og seriegull forrige sesong, og denne sesongen er Celtic med og kjemper i alle turneringer innenlands. Serien leder de skotske mesterne med fire poeng og én kamp mindre spilt enn Aberdeen på andreplass.

Men i Celtic er det, siden Rangers blitt degradert, blitt en sannhet at suksess innenlands ikke er veldig mye verdt for en klubb som er ressursmessig i en annen verden enn sine skotske konkurrenter.

Deila innrømmer at han personlig ser opp til kritikeren Rod Stewart, som er verdenskjent som musiker.

- Han er en fin ambassadør for klubben. Jeg møtte ham én gang da vi hadde vunnet seriegull, og forhåpentligvis kan jeg møte ham i en sånn setting igjen, sier Deila.

Nordmannen understreker at han forstår at det kommer kritikk når Celtic feiler i Europa, og at han ikke har noe problemer med det.

Deila har den siste tiden også fått mye støtte, både fra spillere, Celtic-ikoner og skotsk presse.

- Bør fortsette

Avisen The Scotsman trykket torsdag en artikkel med tittelen «Derfor bør Deila fortsette som Celtic-manager». Der argumenterer avisen for at nordmannen ikke bør vurderes kun ut fra det som skjer i Europa.

For det er nettopp det som har vært tilfellet med Deila i år, som i fjor. Skotske aviser og eksperter har vært nådeløse i beskrivelsen av Celtics forsøk på å nå Champions League.

Forrige sesong var det en pinlig exit mot lille Maribor, egentlig Legia Warsawa, som stjal oppmerksomheten. At skottene denne sesongen røk mot enda mindre Malmö, og så tapte to kamper mot bittelille Molde, har igjen ført til at kritikken rundt Deila har blusset opp.

Særlig det håpløse forsvarsspillet har ført til dårlig stemning rundt den norske treneren. Men som The Scotsman skriver: Endelig begynner det å se ut til at Deila & Co. har funnet en firer som fungerer i stopperne Jozo Simunovic og Dedryck Boyata, og backene Mikael Lustig og unge Kieran Tierney.

Tidligere Celtic-sjef Neil Lennon, som var Deilas forgjenger, har vært blant Deilas forkjempere.

- Han fortjener en ny sjanse, for han har bare vært i jobben i ett år egentlig, argumenterer Lennon.

- Står bak Deila

Stjernespiller Nir Bitton har fått en oppblomstring den siste sesongen. Han mener Deila ikke bør få skylden for klubbens dårlige oppvisninger i Europa.

- Vi spilte dårlig, og hvis noen vil kritisere noen for det, er det spillerne, ikke ham. Vi ønsker bare å gjøre ham stolt, og vi ønsker at han skal lykkes. Kritikk er en del av fotball, men vi står sammen. Laget, trenerteamet og spillerne, vi står alltid sammen. Og vi står bak treneren, sier Bitton.

Lørdag spiller Celtic en ny kamp i den skotske ligaen. Da venter Motherwell på Celtic Park, i en kamp som har avspark 16.00.