Tidligere Celtic-kaptein Tom Boyd mener spekulasjonene rundt Ronny Deilas trenerframtid i klubben minner om hysteri.

50-åringen, som spilte mer enn 300 ligakamper for Celtic i perioden 1992 til 2003, ble mandag kveld utnevnt som klubbambassadør i den skotske storklubben. Nå går han til angrep på den kritikken tidligere spillerprofiler som Chris Sutton og John Hartson har fremført mot Ronny Deila den siste tiden.

– Det er nok folk der ute som ønsker å kritisere klubben, om ikke tidligere spillere skal gjøre det også, sier Boyd til Daily Record.

For store krav

Han mener Ronny Deila behandles på en uverdig måte av sine kritikere.

– Jeg har aldri opplevd et hysteri på dette nivået i skotsk fotball. Vi snakker om noen som leder ligaen, og som kan vinne to titler. Likevel vil folk ha hodet hans på et fat, sier Boyd.

Celtic og Aberdeen er à poeng på tabelltoppen i den skotske eliteserien, men Deilas mannskap har en kamp til gode på tittelrivalen. Aberdeen slo Celtic 2-1 i den forrige ligarunden.

Tidligere Celtic-kaptein Boyd mener omgivelsene krever urimelig mye av nordmannen.

– Er det ikke bra nok å lede serien? Jeg vet at det finnes fans som mener det. Akkurat nå mener jeg det er en overreaksjon, sier han.

Peker på Real Madrid

50-åringen trekker paralleller til en enda større europeisk klubb.

– Blir vi nå plutselig Real Madrid? Jupp Heynckes og Carlo Ancelotti fikk sparken der etter å ha vunnet mesterligaen, påpeker Boyd.

Foran avslutningen på årets sesong ber han fansen stille seg bak trener Deila.

– Etter mitt syn er ikke dette tiden for å sparke en manager. Det er tid for å stille seg bak og støtte ham. Og å støtte spillerne og laget, sier Boyd.

Celtic tar imot Ross County til ligakamp kommende helg.