Stathelle-gutten har kun fått fire eliteseriekamper for Strømsgodset etter at han dro fra Pors sommeren 2013.

Nå venter trolig mer spilletid i landets øverste divisjon - for nedrykkstruede Sandefjord. Gundersen lånes ut til hvalfangerbyen ut sesongen.

– I Sandefjord får jeg forhåpentligvis spille. Jeg har ikke fått noen lovnader, men det ser positivt ut, sier 21-åringen, som først hørte om Sandefjord-interessen forrige uke.

– Har lyst på mer

Gundersen føler seg sikker på at Sandefjord er et riktig karrieresteg.

– Det er kun én keeper som kan stå, så jeg måtte ta turen vekk fra Godset. Nå er det snart ett år siden jeg spilte i eliteserien sist, og når man først har fått smaken på eliteseriespill, har man lyst på mer, sier telemarkingen.

– Sandefjord virker som en fin klubb som passer meg godt, fortsetter Gundersen.

Han vil imidlertid ikke kalle tiden i Strømsgodset for frustrerende.

– Nei, men man vil jo alltid spille, påpeker sisteskansen, som har kontrakt med drammenserne ut 2017-sesongen.

– Kan beholde plassen

Gundersen føler han innehar nivået som trengs i eliteserien.

– Det gikk bra i fjor, så jeg føler meg klar, sier han.

Sandefjord ligger utsatt til i bunnen av eliteserien, og den tidligere u-landslagskeeperen håper han kan bidra til at de blåkledde redder plassen.

– Serien er kun halvspilt, så det er fortsatt muligheter. Jeg ønsker å hjelpe klubben med å vinne kamper igjen, sier Gundersen, som føler han har lært mye etter to år i Strømsgodset.

– Så klart. Det var et stort steg å gå fra Pors, og en annen type hverdag for meg. Men jeg har lært mye i en fin gruppe, sier 21-åringen.

I Sandefjord er man fornøyd med å få Gundersen i stallen.

– Det føles veldig godt å ha Anders på plass. Jakob Busk er ute med skade og Michael Tørnes forsvinner nå etter kampen mot RBK, så det var veldig viktig å få i orden. Anders er en bra keeper og vil delta på sin første trening onsdag, forteller daglig leder, Per Ketil Berg, til klubbens nettside.