Gå til sidens hovedinnhold

Forlenger med Notodden

Artikkelen er over 12 år gammel

Jan Halvor Halvorsen (43) blir Notodden-trener også de neste tre årene. Den nye avtalen signeres i løpet av de nærmeste dagene. Klubben jobber også for å formalisere samarbeidet med den jamaicanske klubben Harbour View.

Tirsdag kveld kom sportslig leder Kjetil Kvaale og daglig leder Per Arne Hansen hjem til Notodden etter en uke på Jamaica. Kvaale gikk rett i samtaler med trener Halvorsen, og en forlengelse av kontrakten skal være rett rundt hjørnet. Etter det TA erfarer skriver Jan Halvor Halvorsen under en ny avtale som binder ham til Notodden Fotballklubb ut 2011-sesongen.

STORE OPTIMISTER

- Vi er veldig nære en ny kontrakt, og jeg er vanvittig optimistisk med tanke på å få dette til, sier Kvaale.

Jan Halvor Halvorsen har også tro på en forlengelse - et år før den opprinnelige kontrakten går ut.

- Vi har vært i god dialog lenge, og jeg håper på en avklaring denne uka, forteller Halvorsen, som har hatt stor suksess de tre årene han har vært på Notodden.

En annen ting som gleder Kjetil Kvaale om dagen, er utbyttet av turen til Jamaica. Han og Per Arne Hansen møtte både klubbledere og agentforbindelser i løpet av oppholdet. Spesielt samarbeidet med hovedstadsklubben Harbour View skal nå videreutvikles. Harbour View er klubben NFK hentet Fabian Taylor fra.

VINN-VINN

- Vi har hatt flere møter med klubbens ledere, og begge parter er interessert i å formaliserer samarbeidet, forteller Kjetil Kvaale.

Notodden og Harbour View ser for seg et samarbeid som først og fremst gjør at den jamaicanske klubbens beste spillere kan selges til Notodden, men det skal også jobbes med et samarbeid for aldersbestemte lag, i tillegg skal partene se på mulighetene for felles sponsorer.

- Vi er interessert i spillere fra Jamaica, og de ser på norsk fotball som et bedre springbrett til større europeiske klubber. Nå skal vi få til en permanent avtale slik at vi slipper å begynne på null hver gang vi skal hente spillere hit, forteller den sportslige lederen.

Klubbene skal framover fortsette dialogen på epost og telefon. Planen er at NFK skal få tilgang på spillere til en rimelig penge, samtidig som Harbour View får sine gode prosenter ved et eventuelt videresalg.

- Dette er en vinn-vinn-situasjon. Vi vil også se om vi kan få til et samarbeid der vi for eksempel inviterer et guttelag fra Harbour View til Notodden og vi er vertskap for dette laget mens de spiller turnering i Norge. Vi ser også på andre muligheter, som felles sponsorer, fortsetter Kvaale.

VIKTIG KONTAKTNETT

Han og Per Arne Hansen videreutviklet også det øvrige kontaktnettet på Jamaica.

- Vi møtte personer med agenttilknytning som kjenner spillermarkedet både på Jamaica og på de andre karibiske øyene godt. Jeg føler vi fikk veldig god kontakt, og vi er sikre på at denne turen vil være frukter.

NFK-lederne besøkte i tillegg moderklubben til Oneil Thompson, Boyz Town, og fulgte både treninger og landskamper mens de var på øya. Men om det kommer flere spillere fra Jamaica med det første, er for tidlig å si.

- Vi skal få mer informasjon om flere interessante spillere som vi etter hvert skal ta stilling til om vi henter hit på for eksempel prøvespill, avslutter Kjetil Kvaale.