Både Andreas og Fredrik ble tatt ut til årets talentleir på Kjølnes, der landets beste 15- og 16-åringer er samlet denne uka. Andreas trener og spiller med de beste, men Fredrik måtte melde forfall grunnet en nyoperert lilletå.

SKULLE VÆRT MED

- Det er veldig surt, for jeg skulle veldig gjerne vært med her, sier Fredrik Semb Berge, som har vært skadet i syv måneder, til TA. I går var han tilskuer, mens kameraten Andreas gjorde sitt beste i sin spiss-posisjon for å overbevise landslagsledelsen på G16.

- Jeg synes Andreas gjorde det godt i kampen. Han scoret jo, og det skal spisser gjøre, smiler Fredrik.

- Det gikk ikke så aller verst, men det kunne godt bedre, mener Andreas, som mente at Fredrik klarte seg bra på tribunen.

- En god tilskuer, konkluderer Andreas, men legger til:

- Det skal bli gøy når Fredrik er tilbake på banen.

Den dagen ser også Fredrik frem til selv.

- Det er kjedelig å gå skadet. Mitt første mål er å komme sterkt tilbake etter skaden.

FRA STORM TIL ODD

Andreas og Fredrik startet begge fotballkarrieren i Storm som 7-åringer, og har siden holdt sammen både på og utenfor banen. Etter overgang fra barne- til ungdomsskolen, endte begge opp i samme klasse på Gjerpen ungdomsskole, der de gikk ut av 10B for en drøy uke siden.

Fotballkarrieren tok nye veier da begge meldte overgang fra Storm til Odd for halvannet år siden. Etter den tid har begge vært innom yngre landslag og spilt fem-seks kamper hver.

Til høsten er begge klare for Toppidrettsgymnaset i Telemark.

- Da satser vi på å lære en del - både bli bedre fotballspillere og forhåpentligvis litt klokere, sier de med store glis om munnen.

G16 ER MÅLET

Denne uka var begge tatt ut i utfordrergruppene til G16-troppen.

- Målet er selvsagt å komme med i G16-troppen, det er jo derfor vi er her. Den målsettingen er jeg nok ikke alene om, sier angrepsspilleren Andreas med et smil.

For midtstopper Fredrik er veien per i dag noe lengre.

- Først skal jeg bli skikkelig frisk igjen. Det skal jeg jobbe knallhardt for å klare. På sikt satser jeg på at jeg kan bli aktuell for G16-laget igjen.

Andreas har denne uka på å overbevise landslagstrener Øyvind Nilsen om at han bør få en plass i troppen.

- Jeg skal jobbe hardt og gjøre mitt beste denne uka, så får vi se hvor langt det rekker. Det er veldig mange gode spillere her, sier Andreas sympatisk.

Både Andreas og Fredrik har sine mål og drømmer på fotballbanen.

- En plass på Odds A-lag for begge to hadde vel vært en drøm?

- Ja, det må være målet og drømmen, svarer de.