En tradisjon med ny vri

Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Den årlige cupfinalesaken på Gunhild Herregården er blitt rene tradisjonen. Her følger 2010-versjonen, som er litt annerledes: For denne gangen får hun spille.

DEL

I morgen er Ulefoss-jenta klar for årets høydepunkt i norsk fotball for femte år på rad. Men i år blir det med en ekstra hyggelig vri på kampen for jenta som fortsatt bare er 21 år.

De fire foregående finalene, to med Asker, to med Røa, har hun blitt sittende på benken kampen gjennom. Men i løpet av høstsesongen har Gunhild etablert seg i midtforsvaret hos sølvvinnerne i årets serie. Alt ligger til rette for at hun får den virkelige ilddåpen som cupfinalist i morgen.

- Det hadde vært en drøm. Denne cupfinalen har vært målet hele høsten, det skal jeg innrømme, sier Gunhild om kampen på Fornebu.

ALLTID LITT EKSTRA

Ved hennes side på klubbhuset på Røa sitter Katrine Andresen fra Stathelle. 21-åringen ble hentet til Røa fra Trondheims-klubben Kattem i sommer.

Katrine smiler og nikker selvsikkert på Gunhilds vegne. Hun tror venninnen omsider får den etterlengtede spilletiden i en cupfinale. I dag kommer den endelige beskjeden, når trener Geir Nordby gir jentene lagoppstillingen.

- Jeg håper inderlig at jeg er med denne gangen, gjentar Gunhild.

SVIPPTUR

TA møtte eks-Bamble-duoen da de i går ettermiddag kom hjem til Oslo etter en svipptur til Russland. Onsdag ble de slått ut av mesterligaen av Zvezda 2005. Jentene var slitne, men samtidig blide og entusiastiske når cupfinalen ble tema. Dessuten: Fast bestemte på at den anstrengende reisen ikke koster dem verken motivasjon eller cupgull.

- Du klarer alltid å mobilisere til en cupfinale, fastslår Katrine.

Hun innser at hun selv ikke har like gode startsjanser som Gunhild, men lover å holde seg klar enten det blir plass på bane eller benk fra start av. Ungjenta har uansett fått flere sjanser enn hun hadde forventet etter overgangen fra bunnlaget Kattem i sommer.

GÅR FOR GULL

- Da jeg kom hit skjønte jeg at det ville bli en utfordring å få spilletid. Men den utfordringen ville jeg ta. Jeg er veldig fornøyd med at jeg har fått spille så mye som jeg har. Jeg har jo også vært med på mesterligakamper, og det hadde jeg aldri i tankene før jeg kom hit, sier stortalentet om fotballhøsten.

Sølvvinner Røa tapte de to siste kampene i serien og fikk stryk med 0-4 i Russland onsdag. Men likevel holder de fleste en knapp på Oslo-laget foran møtet med et uerfarent Trondheims/Ørn i Telenor Arena i morgen. Trønderne endte på femteplass i serien, og deres kanskje beste spiller, Kristin Lie, er skadet.

- Dere er store favoritter?

- Neinei. Spesielt ikke med den oppkjøringen vi har hatt, med tur/retur Perm i Russland, sier Gunhild.

- Vi vil ikke ha noe favorittstempel. Sett to streker under det svaret, humrer Katrine.

- Men vi går for gull, og skal gjøre det vi kan, fastslår Gunhild Herregården.

Artikkeltags