Blir best på tidtaking

FORNØYDE: Friidrettsgruppa i Eidanger IL er strålende fornøyde med gaven fra DnB-stiftelsen. Samtlige av de 250 000 kronene skal gå til et flunkende nytt tidtakersystem, det beste i landet.

FORNØYDE: Friidrettsgruppa i Eidanger IL er strålende fornøyde med gaven fra DnB-stiftelsen. Samtlige av de 250 000 kronene skal gå til et flunkende nytt tidtakersystem, det beste i landet. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

PORSGRUNN: Etter å ha fått tidenes førjulsgave, trår Eidanger friidrett til og kjøper landets beste tidtakersystem. Og de lover å dele med resten av Telemark.

DEL

Det var før jul at leder i Eidanger friidrett, Roger Halvorsen, fikk en uventet telefon.

– Telefonen ringte og de sa det var fra DnB. Jeg trodde umiddelbart det var en telefonselger. Men da vedkommende spurte om jeg var leder i Eidanger friidrett, begynte det å demre litt. Personen fortalte at vi hadde fått innvilget hele summen vi hadde søkt DnB-stiftelsen om. Det er ikke ofte jeg blir tom for ord, men akkurat da ble jeg stum, forteller han.

Gjør alt enklere

250 000 kroner er mye penger for de fleste. For en friidrettsklubb som baserer seg omtrent utelukkende på frivillighet, betyr det ekstremt mye.

– Vi har lenge ønsket oss et skikkelig tidtakersystem, rett og slett for å kunne gjennomføre godkjente målinger på egne stevner. Da er vi avhengig av utstyr, og sånt koster. Nå har vi imidlertid gått til innkjøp av det beste som finnes på markedet, forteller han.

Når utstyret kommer, mener Eidanger friidrett de har det beste tidtakerutstyret i landet.

– Resultatene skal gå fortløpende inn på data og rett inn til friidrettsforbundet. Vi slipper altså å sitte og bruke kvelder på å legge inn håndskrevne resultater. Det er også digitalt målfoto inkludert, i tillegg til en tjuvstartfunksjon. Det nye systemet gjør også at vi slipper å ha så mange vakter når vi skal måle tiden på løpsøvelser.

Låner gjerne bort

DnB-banksjef Jan Johannessen var til stede for å overrekke sjekken i Eidangerhallen onsdag.

– Det er fantastisk å kunne bidra på denne måten. Dette er et av høydepunktene i jobben. Vi har jo delt ut rundt 3,5 millioner kroner bare i høst, og denne gaven her er vel den nest største, forteller han.

– Vi ønsker at dette skal være et bidrag ikke bare til de eldste, beste utøverne, men også til bredden og til barn. Det er viktig for oss, sier Johannessen.

Eidanger IL hadde håpet å få bruke det nye tidtakersystemet allerede under vinterens KM i Eidangerhallen.

– Men det går ikke. Det må visstnok kalibreres først. Vi satser imidlertid på å arrangere to friidrettskaruseller i år, og da skal det garantert brukes.

– Men det er også mulighet for andre klubber å låne det av oss. Det er bare å ta kontakt, sier Roger Halvorsen til slutt.

Artikkeltags