Suste inn til EM-billett

KLARTE KRAVET: Snorre Holtan Løken var knallsterk under Bislett Games i går og perset med hele fire sekunder på 1500 meter. Det sikret han også en EM-billett. foto: vidar ruud, ntb/scanpix

KLARTE KRAVET: Snorre Holtan Løken var knallsterk under Bislett Games i går og perset med hele fire sekunder på 1500 meter. Det sikret han også en EM-billett. foto: vidar ruud, ntb/scanpix

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

OSLO: Snorre Holtan Løken spurtet inn til personlig rekord med fire sekunder på 1500 meter og sikret samtidig EM-billetten. Etterpå var han ikke overrasket.

DEL

Skiensgutten ble klokket inn til solide 3.38,63 og ble nummer to på 1500-meteren under Bislett Games i et sterkt felt. Tiden var nesten fire sekunder bedre enn Holtan Løkens ferske personlige rekord på distansen satt på Jessheim for en uke siden.

På spørsmål fra TA om han hadde regnet med å hente fram et superløp på Bislett, svarte telemarkingen:

– Ja, lite grann. Det har gått veldig bra på trening den siste tiden. Jeg har hatt noen fantastiske treningstider som ikke likner på noe av det jeg gjorde i fjor. Dermed hadde jeg håpet på å løpe bra her.

Vil til EM-finale

EM-kravet på 3.40,50 hadde han ingen som helst problemer med å presse seg under.

– Veldig deilig. Nå slipper jeg å jage mer etter det. Jeg hadde i tillegg bare hatt én mulighet igjen her på Bislett 24. juni, men nå slipper jeg å tenke på det. Nå kan jeg reise hjem til Skien og slappe av, smilte Tjalve-løperen.

– Hva betyr det å kunne slippe ned skuldrene og forberede seg godt til mesterskapet i Amsterdam?

– Det betyr kjempemye. Foran det første internasjonale mesterskapet jeg deltok i, et U20-EM, kriget jeg for å klare kravet helt til siste konkurranse. Det er slitsomt, og da blir det til slutt et slags hovedmål å kvalifisere seg. Nå kan jeg se videre mot EM og prøve å få et godt resultat der, sier Holtan Løken.

– Hva kan du utrette i Amsterdam?

– Jeg satser på finaleplass, så får vi ta det som det kommer i finalen. Jeg har en god spurt de siste 150 meterne som mange skal slite med å ta.

Spurten fikk konkurrentene på Bislett merke. På de siste 100 meterne passerte han flere konkurrenter. Det sterke startfeltet på Bislett bidro sterkt til den sterke tiden.

Sterk Hynne

Holtan Løken var én av mange telemarkinger i aksjon på Bislett. På 800 meter gjorde Hedda Hynne årsdebut utendørs etter å ha slitt med en lårskade i oppkjøringen. I første forsøk løp skiensjenta inn til meget sterke 2.02,20 og satte personlig rekord med fire hundredeler. Det holdt til fjerdeplass på distansen.

Tiden var kun sju tideler svakere enn det internasjonale OL-kravet på distansen. Samtidig lyder det norske kravet på 2.00,00.

– Jeg har trøblet litt, men nå ser jeg at formen er i veldig bedring. Pilene peker oppover nå, sa Hynne.

– Målet mitt er å løpe bedre enn jeg klarte innendørs, og da er jeg i alle fall under det internasjonale OL-kravet. Fram mot EM gjelder det for meg å få mer fart i kroppen. Jeg må få gjort de viktige tempoøktene som betyr så mye på 800 meter, sa Hynne.

Ida Fillingsnes løp inn til niendeplass på 2.05,33 på 800-meteren, mens Ida Eikeng løp inn til en sterk andreplass på 200 meter med 24,02.

Urædd-løper Even Pettersen skulle deltatt på den nasjonale 200-meteren for menn, men kom aldri til start.

Artikkeltags