Nesten tusen barn på den store idrettsdagen

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: 950 store og små barn og hele 24 ulike aktiviteter. Det er oppskriften på den perfekte idrettsdagen.

DEL

Og den optimale dagen for idrett fikk barn fra både Porsgrunn og Skien lørdag. Fritidsparken i Skien var arenaen. De ulike idrettene, 23 i tallet, i tillegg til putekrig, fikk vise seg fram, og store og små fikk prøve nye idretter.

Dette var den tredje utgaven av barnas idrettsdag. Tidligere har kun elever fra Skien blitt invitert, men i år gikk også invitasjonen til porsgrunnsskolene, noe som gjorde at fjorårets deltakertallet nesten ble doblet.

–  I fjor var vi 540 og nå er det 950 som er i aksjon i løpet av dagen. Dette er helt strålende, og fortsetter den store interessen vil vi også ta i bruk søndagen, forteller markedssjef og prosjektleder, Hilde K. Rosenvold.

Ros til idrettslag og instruktører

–  Det har egentlig gått over all forventning, spesielt for de minste. For når de er seks år, er de jo små, men alle har storkosa seg – og så må jeg rose alle idrettslagene som stiller med instruktører. Fantastiske mennesker som med stolthet får promotert sin idrett og vist seg fram, legger hun til.

Ideen bak barnas idrettsdag er å gi barn fra 1. til 7. klasse en god opplevelse gjennom idrett og fysisk aktivitet. På plass i både Skienshallen og flerbrukshallen var både tradisjonelle idretter og litt mer utradisjonelle aktiviteter, som putekrig, klatrestativ, hoppebåt og Forsvarets hinderløype.

Nye lag i år

Nye idrettslag som var med i år var Solum terrengsykkelklubb med BMX, Skien freerunning med freerunning, Herkules med fotball, Skarphedin med telemark og Skotfoss turn- og idrettsforening og Telemark hopp med skihopp.

Andrea Fen Jensen (7) fra Skien hadde tatt hele idrettsrundenrunden og var i gang med skihopp da TA traff henne. Og det som så ut som en jente som hadde hoppa mye, var absolutt ikke det.

- Dette var første gangen. Det var litt skummelt, men mest gøy – og det gikk jo bra, smiler Andrea.

Artikkeltags