Gå til sidens hovedinnhold

Bambles supertalent kunne ikke hindre nytt tap

Artikkelen er over 15 år gammel

Legg navnet Katrine Andresen på minnet. Den 16 år gamle jenta er et stort fotballtalent. Så stort at trener Robert Lien Pettersen tror på en landslagskarriere for sin midtbanejuvel.

- Jeg har aldri vært borti en mer komplett kvinnelig fotballspiller. Teknikken er rett og blendene. Langt bedre enn for eksempel landslagskomet Isabell Herlovsen, skryter Pettersen som legger ved en hake.

- Det forutsetter at hun står på og trener som hun gjør i dag hvis hun skal nå dit jeg tror hun vil nå. Treningsiveren og innstillingen er perfekt, fortsetter Pettersen.

HØYE MÅL

Den nyblivne 16-åringen (fylte 3. juni) legger ikke skjul på at hun har satt seg høye mål.

- Jeg trener for å bli best mulig. En toppklubb og landslagsspill er naturlige mål, sier den sympatiske ungjenta som ikke helt vet når hun vil forsøke seg på et enda høyere nivå.

- Det er et kjempemiljø her i Bamble og jeg trives veldig godt. Jeg har ingen umiddelbare planer nei, sier Katrine Andresen.

Løpskapasitet, overblikk og teknikk er tre ting som kjennetegner Stathelle-jenta. Mot Grand Bodø slo hun yttersidepasninger, vendte opp på en femøring og slo en 40 meterspasning i bakrom og imponerte med ro i trengte situasjoner.

- Det var ikke min beste kamp, men det gikk greit. Bare synd vi ikke satte sjansene våre, sier Katrine.

Forbildet er uten tvil Solveig Gulbrandsen.

- Jeg føler at mye av det jeg kan best er Solveigs store styrker. Derfor kan jeg lære enda mer bare ved å se på henne og å er hun jo utrolig god da, smiler ungjenta som tar også lærdom fra norsk eliteserie.

- Rosenborg er favorittlaget, men det er Odd jeg stort sett ser. Siden vi også spiller 4-3-3 er det veldig interessant å se litt på rollene til Odds indreløpere, sier Katrine.

- GOD NOK NÅ

Fra august av starter 16-åringen på toppidrettsgymnaset i Skien. Tre år der gjør at hun sannsynligvis spiller for Bamble noen sesonger til, selv om treneren mener hun er god nok for de beste nå.

- Hun har nok godt av en tid til hos oss, men sammen med bedre spillere på et toppserielag tror jeg helt sikkert hun hadde klart seg veldig bra. Så god er hun, sier Lien Pettersen.

SLØSTE MED SJANSENE

Søndag klarte ikke stortalentet å hindre et sjansesløsende Bamble i å gå på sitt sjette tap på ni kamper. Kun målforskjellen skiller Bamble fra å ligge på nedrykksplass.

Grand Bodø var klart best i starten og fikk uttelling for det spillemessige overtaket etter 13 minutter. Merethe Solberg ble rundlurt av June Renate Pedersen på Bambles høyreside. GB-jenta fikk slått inn og via Cathrine Isaksen havnet ballen i beina på Kristine Westernes som knallet ballen i lengste hjørnet utagbart for Bambles keeper Aase Kibsgaard.

UTLIGNET

Robert Lien Pettersen flyttet venstreback Cathrine Isaksen over på høyre samtidig som Bamble-jentene kom mer opp i presset og bedret pasningskvaliteten. Etter 28 minutter fikk de lønn for strevet. En lang ball fant Linda Haatveit som var dyktig og heldig da hun fikk med seg ballen forbi en utrusende keeper. For åpent mål trillet Haatveit elegant inn utligningsmålet.

Fram til pause jevnet det seg ut, men Grand Bodø var nærmest scoring.

Fire minutter etter hvilen parkerte Anita Jensen Merethe Solberg i løpsduell og førte bortelaget i ledelsen påny.

Camilla Brønsten fikk to store sjanser til å utligne etter 59 og 63 minutter, men avslutningene ble for dårlige. Grand på sin side hadde stangskudd og et par andre farligheter.

Bamble fikk en ny stor sjanse etter 70 minutter. Da var det Rannveig Aas Hansen som alene med keeper skjøt rett på fra kloss hold.

«- Er det mulig», ropte sjokkerte tilskuere etter at Camilla Brønsten bommet på klin åpent mål. Selv om vinkelen var skrå, var det bortimot det umulige som ble gjort mulig av raske Brønsten der og da.

Så skjedde det som ofte skjer når et lag skaper sjanser uten å score. Grand viste hvorfor de troner på øvre halvdel da Madeleine Holmvik punkterte kampen ni minutter før slutt.

- Når ikke vi setter sjansene blir det ikke poeng. Vi er i bunnstriden og må forberede oss på at det blir en kamp mot nedrykk. Siden vi har både Fart og Byåsen hjemme tror jeg muligheten er bra for at vi klarer oss, sier en langt fra oppgitt Robert Lien Pettersen.

PS: Fra før er det kun Anne Bugge Paulsen som har landskamper for Norges A-lag av telemarksjenter.