Anne - nå midt på natta

DEBUTANT: Anne Rimmen er fra Porsgrunn og debuterer som OL-vert i studio. 24-åringen gleder seg til storsatsingen fra lekene i Beijing.

DEBUTANT: Anne Rimmen er fra Porsgrunn og debuterer som OL-vert i studio. 24-åringen gleder seg til storsatsingen fra lekene i Beijing. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

NRK svir av 70 millioner kroner og sender 700 timer OL-TV fra Beijing. Også midt på natta. Natt/morgenvert Anne Rimmen fra Porsgrunn er en av 200 personer som er involvert i storsatsingen fra lekene.

DEL

- Jeg føler meg priviligert og jeg gleder meg veldig. Og så gruer jeg meg bitte lite grann fordi det er både stort og nytt, sier Anne.

Det ferske TV-fjeset er vert i studio fra klokka 03.00 til 09.00 de første åtte OL-nettene. De neste åtte skal 24-åringen fra Porsgrunn jobbe som hjemmeværende reporter.

- Det blir å snu døgnet på hodet den første drøye uka. Jeg kommer på jobb klokka 01.00 og vil nok merke en slags «jetlag» det meste av tiden, sier Anne.

GJESTER OG GJENSYN

Som programvert i studio handler det mye om å sette over hit og dit, både til direkte øvelser og til reportasjer.

- Og så blir det selvfølgelig en rekke repriser på nattens hendinger utover mot morgenen, forteller Anne.

Hun kan både love gjester i studio og gjensyn fra tidligere leker. Men først og fremst handler nattens timeplan om direktesendinger fra forskjellige arenaer.

- Vi sender nærmest kontinuerlig og benytter både NRK1 og NRK2. Men to programmer får vi ikke røre, de er hellige. Barne-TV klokka 18.00 og Dagsrevyen klokka 19.00 går som planlagt under hele OL, forteller Anne.

- Er det noen øvelser du vil følge ekstra nøye?

- Håndballjentene, selvsagt! Og så er jeg veldig interessert i friidrett, og da er vel spyd en av de viktigste grenene.

- Du frykter ikke at du sovner og forsover deg til vakt, da?

- Nei, det gjør jeg ikke. Jeg er såpass gira at det neppe kommer til å skje!

POPULÆR JENTE

Anne Rimmen bør være godt kjent for nyhets- og sportsinteresserte TV-seere etter snart ett år i NRKs sportsredaksjon. Bakgrunnen har hun blant annet fra TV Telemark.

- Det er kjempegøy å jobbe her inne, og kanskje det aller beste stedet å utvikle seg, med så mange dyktige og rutinerte mennesker. Jeg lærer veldig mye, sier hun.

Ett år på riksdekkende TV betyr at ansiktet kjennes igjen over det ganske land.

- Stort sett er det bare hyggelige kommentarer på byen. De som ikke er det snakker vi ikke om, men de er ikke mange, sier Anne.

I går bestilte hun flybilletter til en liten utskeielse etter at OL er over. Men ikke til Syden for å slappe av. Nei, til Tromsø på «Døgnvillfestivalen.»

- Midt i blinken etter OL-økta natterstid?

- Ja, det kan du si!

PÅ PLASS

Når Anne går av vakt, tropper en annen telemarking inn i det totalt ombygde OL-studioet. Dag Erik Pedersen ble rammet av hjerteinfarkt tidligere i år, men tar likevel på seg oppgaven han var tiltenkt under lekene fra Beijing, nemlig hovedanker i studio på dagtid.

- Dag Erik sier han er «fit for fight» etter en tøff periode. Muligens skal han ikke borti alt som var planlagt, men etter det jeg forstår er han klar, sier Anne.

49-åringen får dermed sitt sjette OL i NRKs tjeneste. Han har hatt de fleste oppgaver både vinter og sommer.

- Jeg tror OL er det største du kan være med på å formidle til det norske folk, sier Pedersen på NRKs hjemmesider.

Ove Eriksen er en tredje telemarking som skal i ilden. Han snakker i sitt 11. OL som NRK-ansatt. Ove er fra Notodden og kommenterer sykkel, svømming og bryting.

40 NRK-medarbeidere er på plass i Beijing. På Marienlyst i Oslo vil det være rundt 150 involvert.

I tillegg til maratonsendingene blir det OL-studio hver kveld. Her serveres høydepunkter fra dagens øvelser, aktuelle gjester, reportasjer og underholdningsinnslag.

Artikkeltags